Lomaa reissauksesta: Máncora-Perun rantalomakohde

Käytimme hyväksemme viimeisen mahdollisuuden lötkötellä rannalla ennen kotiin paluuta ja suuntasimme bussilla Pohjois-Perun hiekkarannoille Máncoraan. Ensimmäinen päivä rantakylässä ei ollut kovin mairitteleva ja taisin jo hetken ajatella paluuta Limaan samalla bussilla, jolla tulimme. Olo oli kuin pahimmassa Kaakkois-Aasian rantakohteessa. Astuessa väsyneenä bussista 20 tunnin matkustamisen jälkeen meinasivat kaikki hyvät käytöstavat unohtua, kun ulko-ovella oli heti kärkkymässä kymmeniä tuktuk-kuskeja majoitusesitteineen. Kylä näytti sellaiselta ränsistyneeltä, pikaisesti kasaan kyhätyltä tiilikasalta, koko Etelä-Amerikan läpi kulkeva Pan America highway toimi kylänraittina ja pääranta peittyi nousuvedellä täysin aaltojen alle. Illalla ravintolassa mainiota ruokaa maistellessa ja kylää pimeydessä katsellessa alkoi tuo ensihetkien ahdistus jo hieman helpottaa: ”Katsellaan nyt muutama päivä ja mietitään sitten mitä tehdään…”

man18

man17

man20

man13

man1

Muutama päivä kuluikin hujauksessa, kävelimme Máncoran rannalta pohjoiseen päin huomattavasti rauhallisemmille ja siistimmille Vichayiton hiekoille. Käänsimme kylkeä auringossa ja avasimme pitkästä aikaa kirjojakin. Nautimme täydellisestä joutilaisuudesta ja yhtäkkiä muutama päivä muuttuikin yhdeksäksi hitaaksi ja vetelehtimisen täyttämäksi lomapäiväksi. Enää ei ollutkaan kiire pois, halusi vain olla näin, ilman tekemistä, ilman näkemistä, ilman kiirettä.

man9

man11

man19

man8

man5

Jos Máncora ei hurmaa ulkonäöllään, niin ruuallaan kyllä. Kysehän on ihan tavallisesta, pienestä rantakohteesta, jossa kuitenkin on ravintoloita vaikka kuinka paljon. Ja mikä parasta, ruoka on lähes jokaisessa hyvää ja osassa aivan loistavaa! Juhlimme synttäreitäni suklaakakun ja kahvin kanssa, vuosipäivää viinilasin ja Osso Buccon ääressä, aamu aloitettiin aina hedelmäsalaatilla sekä tuorepuristetulla mehulla, lounaaksi taas maisteltiin aika usein mereneläviä.

man16

man12

man21

Eräällä ravintolareissulla meinasi tuo meidän lomailun rauha järkkyä. Istuskelimme sen Pan America valtatien varrella olevan ravintolan terassilla. Juomat olivat juuri tulleet pöytään ja odottelimme aterioitamme. Yhtäkkiä tien vastakkaiselta puolelta alkoi lipua lava-auto meitä kohden. Ajattelimme ensin, että auto peruuttaa, emmekä siksi kiinnittäneet asiaan mitään huomiota, mutta kun auto törmäsi tiellä ajaneeseen poliisiautoon ja jatkoi vain matkaa terassiamme kohti poliisien tööttäilystä ja valonvilkutuksista huolimatta, tajusimme sen olevan karkulainen, jonka ratissa ei ole ketään. Pikainen poistuminen pöydästä hieman kauemmas ja jännitysnäytelmän seurantaan. Auton vauhti kiihtyi ja naapuripöydänkin porukat huomasivat tilanteen, ehtivät juuri pompata pois pöydästään, kun karkulainen rysähti ravintolan omistajan skootteriin ja pysähtyi. Viihdettä riitti koko ruokailun ajan, kun auton omistaja saapui paikalle ja kovaääninen keskustelu käytiin koko kylän voimin syyllisen löytämiseksi.

man3

man7

man10

man15

Pelkästään Máncoran vuoksi ei Peruun kannata matkustaa, kauniimpia ja mukavampia rantakohteita on maailma pullollaan. Alkujärkytyksen jälkeen paikka kuitenkin täytti kaikki toiveemme, saimme levätä, lomailla ja lötkötellä. Ei kai ihminen muuta lomaltaan voi toivoa!

Mancorassa oli hurjasti surffareita, mutta tämä videolla oleva oli kyllä rannan söpöin ja taitavin komistus.

Surfing in Máncora, Peru from Ja maailma on sun on Vimeo.

Luetut kirjat: Pauliina Rauhala Taivaslaulu, Blaine Harden Leiri 14
Majoitus Hospedaje La Quebrada 105 PEN (27,5€)
Aamupala (kahvi/tee+ kaksi valinnaista ruokaa) Restaurant Green Eggs&Ham 15PEN (3,9€)
Surffilaudan vuokra 1h (2,6€) (Mancorassa aallot ovat parhaimmillaan joulukuusta helmikuun loppuun, meidän ollessa paikalla aallot olivat ruuhkaisia ja surffaajat ajoivat todella törkeästi aallolla olevien päältä. Rauhallisempia aaltoja löytyy kuulemma Máncorasta pohjoiseen.)
Tuktuk-kyyti keskustan alueella 2PEN (0,5€)
Bussi Lima-Máncora Oltursa Cama VIP 170 PEN (44,2€), Bussi Máncora-Lima Civa VIP 190 PEN (49,2€)

Mainokset

8 thoughts on “Lomaa reissauksesta: Máncora-Perun rantalomakohde

 1. Pitkällä reissulla onkin varmaan hyvä pysähtyä turistimestaan vähän lomailemaan lomasta. Ei tarvetta katsella ympäristöä ehkä niin paljon, lupa lötköttää rannalla ja elämä on muutenkin usein mietitty turreja varten valmiiksi. Kiva kuulla, että alkujärkytyksen jälkeen löytyi sieltäkin ainakin hyvää ruokaa ja aurinkoa :)

  • Ei olisi ennen reissua uskonutkaan kuinka raskasta se matkustaminen onkaan, välillä käy ihan työstä! Akkujen lataus on siis silloin tällöin paikallaan ja siihen Mancora oli oikein sopiva paikka. Maha oli täynnä ja haalistunut rusketus palasi edes hieman entiseen loistoonsa… :D

 2. Oho, melkoista jännitystä teillä tuon auton takia! Tuo tunne on kyllä tuttu. Pitkän matkaamisen jälkeen kun saapuu väsyneenä uuteen paikkaan, missä ollaan heti tyrkyttämässä tuktukia / majapaikkaa / rihkamaa, siitä ei välttämättä tule se kaikkein kivoin fiilis :).

  • Kai niihin tarjouksiin joku tarttuukin, kun ne tuktuk-kuskit niin ahkerasti aina kärkkyvät liikennevälineen ovella. Itsellä lähinnä pistää karvat pystyyn ja muodostaa huulille ehdottoman ein… :)

 3. Lomaa lomasta! Ihan parasta x) Voin allekirjoittaa ihan täysin tuon tunteen, että välillä on hyvä vain maata rannalla ja olla. Päivän vaikeimmat päätökset voivat liittyä siihen, mihin ravintolaan menee seuraavaksi ja herätyskello piilotetaan jonnekin kauas kauas pois.

  Mekin ollaan nyt harrastettu näitä aktiivimatkailuja täällä Thaimaassa koulun ohella. Seuraavat kaksi viikkoa menee tenttien parissa, mutta sitten lähdemmekin Krabille 5 päiväksi. Ai että, en malta oottaa! Ajatuksena oli vain halvat lennot johonkin rantakohteeseen ja astetta parempi hotelli uima-altaineen alle. Ruokaa, aurinkoa ja köllimistä :)

  • Se on kyllä jännän, miten tämä reissaus väsyttää. Siis kokoajanhan me ollaan lomalla, mutta silti se on erilaista kuin se oikea loma. Lötköttely tuli tarpeeseen, toivottavasti teilläkin on onnistunut lököloma! :)

 4. No niin, nyt on sekin nähty(siis luettu), miten lomalla lomaillaan. Eli jaksaa loppuloman. No vitsi, vitsi, olette varmasti hengahdystaukonne ansainnet ajoin hektisenkin menemisen oheen. Et ole maininnut lämpötiloista, mutta kaikesta päätelleen tarkenee. Ajautuiko Timo surffaamaan, kun nuo rannat niin houkuttelivilta näyttivät? Matkustamisen iloa, Iskä.

  • Joo-o, nauratti itseäkin tämän loman otto lomasta. Lämmintä riitti Mancorassa noin 30 asteen verran ja Timo kävi kokeilemassa surffausta muutamaan otteeseen, mutta oli sen verran ruuhkaisia aaltoja, ettei tainnut olla kovinkaan nautinnollista puuhaa. Päädyttiinkin siis oikeastaan vain syömään hyvin, lukemaan kirjoja ja makailemaan rannalla. Hyvin kului aika! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s