Ystävät tekevät kodin

yp1

Reissatessa tapaa jatkuvasti uusia ihmisiä. Toisten kanssa keskustelu jää muutamaan lauseeseen, toisten kanssa taas istutaan iltaa useampanakin päivänä, vaihdetaan sähköpostiosoitteita, ryhdytään kavereiksi facebookissa ja luvataan nähdä vielä joskus tulevaisuudessa. Yleensä kuitenkin keskustelu on varsin pinnallista – reissureittien vertailua, hyvien matkavinkkien vaihtamista, kotimaan kummallisuuksista kertomista (melkein kaikissa suomalaiskodeissa on oma sauna, talvi on pimeä ja kesällä yö taas ei ole pimeä laisinkaan, Suomi on täynnä järjettömiä kilpailuja: itikantapon MM-kisat, saappaanheittokisat, akan kantoa…) ja ehkä illan pikkutunneilla muutamia varovaisia sanoja hieman vakavammistakin aiheista. Seuraavana päivänä naamat taas vaihtuvat, puheenaiheet vain pysyvät samana.

Näin ystävänpäivänä kotiin jääneet ystävät ja läheiset ovat erityisesti mielessä. Voi mikä ikävä onkaan kaikkia heitä, joita hyvästellessä kyyneleet valuivat vuolaana poskillani. Lämpimiä kahvikuppeja ja hersyviä nauruja, hieman juoruilua ja maailman parantamista. Sitä, että se juttu jatkuu aina yhtä helposti, vaikka viimeisimmästä tapaamisesta olisikin aikaa melkein valovuosi. Ja sitä, että keskustelut käsittelevät muutakin kuin matkustamista.

Kannamme elämäämme rinkoissa ja rakennamme väliaikaisen kodin uudestaan lähes jokainen päivä. Matkaajan koti on pieni nurkka majatalon sängyllä, mutta se oikea koti, johon kaipaamme, ei olekaan mikään konkreettinen tila tavaroineen, vaan mahdollisuus olla lähellä ystäviä ja läheisiä. Odotan siis malttamattomana kaikkien tuttujen kasvojen näkemistä, pitkiä halauksia ja kuulumisten vaihtamista. Toivottavasti ne jutut jatkuvat siitä, mihin ne vuosi sitten jäivät.

Pitäkää huolta toisistanne! Hyvää Ystävänpäivää!

Mainokset

8 thoughts on “Ystävät tekevät kodin

 1. Totta. Hienosti kirjoitit asiasta, näin itsekin koen. Ystäviä ja perhettä tulee reissuilta kaivattua, he todella tekevät kodin. Mukavaa ystävänpäivää!

 2. Ihanaa ystävänpäivää!

  Taas sellainen kirjoitus jonka aihetta myös omat ajatukset ovat sivuuttaneet täällä muilla mailla. Esimerkiksi itse olen kovasti miettinyt tuota kun niin monet ihmiset aina sanoo, että tapaavat ihania ihmisiä reissussa ja saadaan paljon ystäviä, että millä tasolla nämä ystävyydet oikeasti ovat. Tarkoitan siis sitä, että omienkin huomioiden mukaan täällä on ”helppoa ja turvallista” jutella matkustamisesta ja kaikesta ei henkilökohtaisesta, small talkia siis kaiketi, joka mua henk.koht. vaan oikeastaan alkaa riepomaan kun kaikki keskustelut menevät ihan samalla kaavalla eikä loppujen lopuksi siitä jää mitään käteen (oon kyllä hirveä valittaja). Itsellä aito ystävyys syntyy siitä, että voi puhua kaikesta mahdollisesta ja että keskustellaan OIKEASTI.

  Täällä on siis todellakin tullut ikävä niitä omia läheisiä ihmisiä, jotka jaksavat kuunnella ja jotka myös haluavat jakaa omia ajatuksiaan ja mietteitään. Juurikin tuo ”jatketaan siitä mihin jäätiin” on itselleni hyvin tärkeä piirre ystävyydessä, monet läheiset ihmiset kun ovat myös maailmalla seikkailemassa eikä heitä ole mahdollista nähdä kuin silloin tällöin. Tällöin on tärkeää ja ihanaa, että jutut vaan jatkuu kuin välissä olisi ollut vain päivä erossa. Ystävät <3

  • Hyvää ystävänpäivää!

   Matkustus small talkkiahan se suurin osa muille puhumisesta on. Harvassa on ne ihmiset, joiden kanssa olisi tullut puhuttua hieman vakavampia juttuja ja joihin on tullut pidettyä yhteyttä kohtaamisenkin jälkeen. Toisinaan olen miettinyt, että onko kavereiden hankkimisen esteenä ollut se, että reissaamme pariskuntana, jolloin tavallaan on vaan niin helppoa möllötellä kahdestaan ja olla ottamatta kontaktia muihin, vai onko syynä ollut se suomalainen juntteus, kun ei osaakaan olla ihan kaikissa jutuissa yhtä innostuneena mukana. Tiedä häntä. Tärkeintä kuitenkin on se, että siellä kotona on ne ystävät, joiden kanssa ei tarvitse jutella ainoastaan halvimmista majapaikoista, busseista ja karmeimmista ravintoloista! :) Ystävät, ‹3, todellakin!

 3. Tätä postausta on pitänyt jo moneen kertaan käydä kommentoimassa, mutta ei täällä vain ehdi ja kerkiä! Jos jotain kotoa odotan, se on koneen ja nopean netin ääressä istuminen ilman häiriötekijöitä ja kiirettä ;)

  Ystävät tosiaan tekevät kodin, ja kun meillä täällä Uudessa-Seelannissa on jo valmiiksi ollut sekä ystäviä että tuttavia, tänne kotiutuminen on ollut jotenkin aivan liian helppoa. Mutta vaikka koteja on ollut maailmalla useita ja ystävät ovat pirstoutuneet sinne ja tänne, niiden oikeiden ystävien kanssa on aina pystynyt jatkamaan siitä mihin oli vuosi, kaksi tai useampikin vuosi sitten jääty.

  Mutta siis varsin ihanasti kirjoitettu postaus, ja ihanaa myöhäistä ystävänpäivää teille sinne kauas!! Koska teillä on muuten edessä paluu takaisin kotiin?

  • Tämä jatkuva reissaaminen ja paikan vaihtaminen todellakin tekevät sen, ettei niitä ystävyyssuhteita pahemmin pääse syntymään, ainoastaan sellaisia yhden päivän tuttavuuksia. Erilaista oli elämä silloin, kun asuin Italiassa -vaikka ne oman Suomen ystävät pysyttelivät Suomessa, alkoi Italia tuntua kodilta heti, kun ympärille alkoi kertyä ystäviä ja kavereita. Tuo sama tunne puuttuu reppu selässä reissatessa ja ehkä siksi se Suomeen paluu tuntuukin niin hyvältä.
   Meillä on lennot Suomeen 28.3, joten vielä olisi melkein puolitoista kuukautta reissua jäljellä ja aika monta mielenkiintoista juttua vielä tiedossa ja muuten parin vanhan ystävän tapaamisia Euroopassakin, maltan tuskin odottaa!! :)

   Ihana kuulla, että elämä Uudessa-Seelannissa tuntuu mukavalta ja kotoiselta! Me löysimme sieltä yhden huippukivan, vaellushullun tsekkiläispariskunnan, jonka kanssa varmasti pidetään vielä yhteyttä myöhemminkin. Ja muuten asuntoautomatka Uudessa-Seelannissa on ollut meidän reissun paras kokemus. Uusi-Seelanti on mahtava paikka! :) Nauttikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s