Ajan patinaa ja uutta tekniikkaa Victoriassa

Olisimme voineet jatkaa tuota takkatulen ja levon täyttämää joululomaa vielä vaikka kuinka kauan Campbell Riverissä, mutta ei auta, maailma ei odota (no odottaa se oikeasti). Saimme kutsun Timon toisen serkun luokse Nanaimoon, jossa serkukset pistivät pakettiin viimeiset 30 vuotta, joimme runsaasti viherpirtelöitä ja rapsuttelimme superkilttiä pitbullia. Ja meidät perehdytettiin myös kanadalaiseen kahviketjuun, jossa ehdottomasti pitää käydä Starbucksin sijaan Kanadassa ollessa. Hyvin amerikkalaiseen tapaan kurvasimme drive in-kaistalle ja tilasimme Tim Hortonsin isot (siis tosi isot!) latet. Ja ihan hyväähän se oli!

victoria20

Nanaimosta jatkoimme Vancouver Islandin eteläkärkeen Brittiläisen Columbian provinssin pääkaupunkiin Victoriaan. Luonnon ohella Victorian kaupunki on saaren suurimpia turistinähtävyyksiä ja näin joulunkin jälkeen kadut olivat täynnä kamera kaulassa haahuilevia matkaajia. Turisteja paikalle houkuttelevat talvella downtownin kauniit, ajan patinoimat rakennukset ja erilaiset valassafarit. Kesällä taas Victoria viettelee vihreydellään ja auringollaan -Victoria on yksi Kanadan aurinkoisimmista kaupungeista ja lauhkea ilmasto pitää kaupungin nurmet vihreinä vuoden ympäri. Alueella kasvaa paljon sellaisia kasveja, joihin ei muualla Kanadassa törmää ja kaupungin lähettyvillä on jopa sademetsää, ei ihan ensimmäiseksi ajattelisi sellaista löytyvän Kanadasta.

Sataman lokki ja taustalla yksi kuuluisimmista rakennuksista, Empress Hotel

Sataman lokki ja taustalla yksi kuuluisimmista rakennuksista, Empress Hotel

Ja kun kääntyi neljäsosakierrosta oikealle, purjeveneiden takana pilkisti parlamenttitalo.

Ja kun kääntyi neljäsosakierrosta oikealle, purjeveneiden takana pilkisti parlamenttitalo.

victoria15

victoria6

victoria14

Kuljimme kaduilla kamerat tanassa talovanhuksia ihaillen, pistäydyimme Kanadan vanhimmassa Chinatownissa ja kökimme pimeän tultua pitkin parlamenttitalon puistoja ikuistamassa rakennuksen komeita jouluvaloja. Eksyimmepäs pubiinkin ihan vahingossa, kun kadulla kävellessä sivusilmällä lämpimään tavernaan tuijotellessa näkyikin televisioruuduilla tuttuja värejä. Suomalaiset ottivat mittaa ruotsalaisista ja taisimme olla ainoat, joiden katse oli suuntautunut intensiivisesti kiekkopeliin. No itselleni Victoriassa olon kohokohta oli uuden tietokoneen hankinta ja kaupungin lähiöissä kaksikerrosbussilla seikkailu, nyt kuulkaas toimii taas näppis ja ruutukin on järjettömän tarkka ilman mustia pallukoita. Ja kyllä hienoja hetkiä koettiin myös Victoriasta Vancouveriin menevällä lautalla, kun koko laivan matkustajakööri rynni yhtenä miehenä aivan yllättäen toispuole kantta. Hetken menoa ihmeteltyäni uteliaisuus voitti ja horjutin laivan tasapainoa entisestään tallustelemalla ihmisjoukon jatkeeksi. Eikä ne kaikki ihmiset aivan turhaan olleet kirineet nenää kiinni ikkunaan, lauttaa kun oli saattamassa Vancouveriin viiden miekkavalaan lauma. ”Ooh ja aah”, ihailin valaita ja puristin uutta rakasta läppäriäni tiukemmin syliini.

victoria8

victoria9

victoria4

victoria18

Parlamenttitalon iltavalaistusta.

Parlamenttitalon iltavalaistusta.

victoria19

Jos jalat eivät enää jaksaneet kävellä kaupungin katuja ja jos vain lompakko kesti (50CAD/15min), pystyi kaupunkiin tutustua myös hevospelillä.

Jos jalat eivät enää jaksaneet kävellä kaupungin katuja ja jos vain lompakko kesti (50CAD/15min), pystyi kaupunkiin tutustua myös hevospelillä.

Victoriassa on Kanadan vanhin Chinatown.

Victoriassa on Kanadan vanhin Chinatown.

Chinatownin kadulla.

Chinatownin kadulla.

Ja todisteita niiden valaidenkin näkemisestä. Aika mahtavia!

Ja todisteita niiden valaidenkin näkemisestä. Aika mahtavia!

Luetut kirjat: S. J. Watson Kun suljen silmäni, Hélène Grémillon Uskottuni
Majoitus Embassy Inn, Victoria, kahden hengen huone keittiöllä 99,8CAD (67euroa)
Bussi Nanaimo-Victoria, Greyhound 25,7 CAD/pää (17,3euroa)
Bussi Downtown-Swartz Bay Terminal, (bussi nro. 70 tai 72), 2,5 CAD/pää (1,7 euroa)
Lautta Victoria-Vanouver (Swartz Bay-Tsawwassen) 15,50CAD/pää (10,4euroa)
Large Cafe Latte, Tim Hortons 3,6 CAD (2,4 euroa)
Siideri Darcys pub 6,75CAD (4,5euroa)

Mainokset

2 thoughts on “Ajan patinaa ja uutta tekniikkaa Victoriassa

  1. Kiitos taas seikkailujesi kuvauksesta, aina yhtä pirteällä tavalla. Miekkavalaiden näkeminen ja kuvaaminen taisi olla hieno kokemus. Ja matka jatkuu… Iskä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s