Elämä on alamäkeä Whistlerissä

Kahdeksan kuukauden yhtämittaisen kesän jälkeen lumeen ja viileisiin talvikuukausiin tottunut alkaa kaivata sitä valkoista ihmettä ympärilleen. Eikä tällä kertaa meitä haitannut laisinkaan, että British Columbian rannikon läheisyydestä kätevimmin lunta löytyi Whistlerin laskettelurinteiltä. Laskuhommat Kanadassa olivat meidän ennen reissua tekemältämme to do-listalla, joten jälleen oli aika viivata yksi tehty juttu yli alati lyhenevältä listalta.

Uutiset Suomen mustasta joulusta eivät ole jääneet meiltä huomaamatta. Hieman samanlaisissa tunnelmissa olivat myös whistleriläiset, laaksossa ei lunta ollut laisinkaan ja Whistler sekä Blackcomb vuorien huipuillakin ainoastaan puolisen metriä. Hieman meitä harmitti tietoisuus siitä, ettei haaveilemaamme puuterilunta löytynyt mailta ja halmeilta ja osa rinteistäkin oli suljettuna. Takana on molemmilla kuitenkin muutaman vuoden tauko laskuhommista, joten kyllä ne 160 rinnettä vähän vähemmälläkin lumella saivat hymyn huulille ja jalat hyytelöksi.

whistler8

whistler7

Vanhempani toivat meille toppatakit Australiaan, toppahanskat hankimme Vancouverista ja jalkoja suojasimme kaikilla rinkasta löytyneillä pitkillä housuilla ja komeuden kuorrutimme kuorihousuilla. Vuokraamosta nappasimme matkaamme lumilautojen ja laskukenkien lisäksi kypärät ja lasit, jotka muuten sai ihan ilmaiseksi kaupan päälle. Lippuotoksilla meinasi hieman hirvittää korttilukijassa näkyvät dollarisummat, mutta kahden laskupäivän jälkeen luottokortin ankara vinguttaminen ei harmittanut laisinkaan, kertakaikkisen upeat laskupäivät, pitkät rinteet, auringon pilkahdus huippujen takaa, rinnekaakaot, mahtavat maisemat ja se valkoinen ihme olivat kyllä kaiken sen arvoista.

Timon täti kertoi aloittaneensa laskettelun juurikin tuolla Kanadan Whistlerissä 70-luvulla. Tuolloin päivälippu maksoi viisi dollaria ja koko laskettelukeskus vain pieni avattu rinne vuoren rinteillä. Tänä päivänä Whistler on koko Pohjois-Amerikan suurin laskettelukeskus, jonne saavutaan sankoin joukoin myös rajan takaa Yhdysvalloista. Ensimmäisellä nousulla vuoren huipulle gondolissa oli myös laskijoita Englannista asti ja kaikki rinne- ja vuokraamotyöntekijät taas puhuivat australianmurteella, olivat tulleet kesää karkuun talvisempaan Kanadaan.

whistler1

Whistler2

No jos hissilipun ja vuokravälineiden maksaminen olivat aiheuttaneet kauhistuneita ja paniikinomaisia laskutoimituksia rahojen riittävyydestä, niin rinnekahviloissa laskulämmikettä ostaessa ilahtui edullisista hinnoista, ainakin jos vertaa kotimaan laskukaakaoiden kiskurihintoihin. Puolen päivän aikoihin kahvilat olivat täynnä lounastavaa laskukansaa (mistä ihmeestä ne kaikki putkahtivat, kun rinteissä ei ollut tungosta), mekin lepuutimme väsyneitä jalkojamme muutamaan otteeseen parin euron jättimäiset kahvi- ja kaakaokupit kourassamme.

Majoittuminen Whistleissä on näin sesonginkin ulkopuolella huomattavasti tyyriimpää kuin esimerkiksi Vancouverissa. Vaikka valitsimme majapaikkamme sieltä halvimmasta päästä, yllätti huoneisto meidät kyllä täysin. Kämyisten hostellien jälkeen kodinomainen kämppä tuntui aikamoiselta luksukselta. Laskupäivän jälkeen uunissa valmistui lasagne ja iltaa istuttiin vatsat täynnä ja olo raukeana takkatulen ääressä.

Kaksi laskupäivää liukuivat vähän turhankin nopeasti, kun vauhtiin pääsi, niin olisihan tuota voinut vielä muutaman päivän mutkitella ikuisuuksiin jatkuvia (ainakin siltä tuntui) mäkiä ja nauttia rinne-elämästä. Tällä kertaa tililtä huvenneet rahat ja ehkä myös se järkikin pistivät stopin huvituksille, budjetti ei olisi kestänyt kovinkaan kauaa Whistlerin kallista monomaailmaa, vaikka kuinka uskottelimme laskureissun olleen etukäteen annettu joululahja itsellemme. Haikeina siis hyvästelimme lumiset mäet ja jatkoimme matkaamme joulun viettoon Timon tädin luokse Vancouver Islandille. Onneksi saarella oli jokin kummallinen sääilmiö valloillaan ja normaalista poiketen taivaalta lähmi oikein isoja valkoisia hiutaleita, jotka meidän iloksemme peittelivät maan ennen joulua valkoiseen lumipeiton alle.

Ai niin, Whistlerissä laskettii Vancouverin olympialaisten  (ja paraolympialaisten) vauhtilajit.

Ai niin, Whistlerissä laskettii Vancouverin olympialaisten (ja paraolympialaisten) vauhtilajit.

Whistler12

Jouluvalotunnelmointia Whistlerin kylässä.

Jouluvalotunnelmointia Whistlerin kylässä.

Greyhound bussi Vancouver-Whistler village-Vancouver 40,7 CAD(27,7euroa)
Majoitus Alpenglow, Whistler 107 CAD (73 euroa)
Hissiliput Whistler+Blackcomb/ 2 päivää 200 CAD (137euroa)
Laudan, laskukenkien, kypärän ja lasien vuokra 133 CAD/pää (90,5euroa)
Rinnekahvilan kaakao/kaakao 2,5 CAD (1,7 euroa)

Mainokset

2 thoughts on “Elämä on alamäkeä Whistlerissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s