Vesipisaroita, homehostelleja ja kukkaloistoa Hamiltonissa

Aasian helteissä hikoillessa kaipailin viileyteen ja jopa niihin syksyn pimeisiin ja sateisiin päiviin (niinpä, ihminen ei ole ikinä tyytyväinen mihinkään). Uudessa-Seelannissa salaisiin haaveisiini vastattiin ihan runsaalla kädellä, vettä tuli nimittäin meidän loman loppuajan lähes tauotta. Ja nyt vastavuoroisesti kiroiltiin sadetta ja toivottiin hartaasti pientä auringon pilkahdusta. Kyllä ne sateetkin joskus lakkasivat ja päsimme vielä ennen maasta poistumista hikoilemaan myös Uuden-Seelannin kesässä, mutta hevosistaan kuuluisassa Hamiltonissa pyörähtäessämme kastui välittömästi lätimäräksi, kun erehtyi hiemankin nokkaa ulkona näyttämään.

hamilton3
hamilton21
Englantilainen puutarha

Epäonneksemme olimme onnistuneet varaamaan majoituksen pariksi yöksi koko reissumme surkeimmasta hostellista ja nurkissa majaileva home ja paikan kuvottava siivo pakottivat pistämään sen nenän ulos ovesta sateesta huolimatta ja ostamaan vielä varmuuden vuoksi sateenvarjon suojaksi. Aina ei todellakaan kannata luottaa sokeasti internetin ylistäviin arvioihin majoituksesta, Hamiltonin Eagles nest -hostellin arviot olivat kyllä aivan tuulesta temmattuja -Uuden-Seelannin paras hostelli (AWSOME!) olikin homeinen, hieltä haiseva, siivoton murju, jonka yleisiä tiloja ei siivottu kertaakaan majoittumisemme aikana, jonka keittiöstä puuttuivat niin tiskiaineet, rätit kuin puhtaat kuivauspyyhkeet ja jossa huoneemme katto oli osittain romahtanut ja korjattu alumiinifoliolla. Ai että, kyllä kelpasi!

Kiinalainen puutarha

Kiinalainen puutarha


hamilton11
hamilton23
hamilton10
hamilton1
Japanilainen puutarha

Japanilainen puutarha

Eksyimme Hamiltoniin hieman vahingossa, kun lukaisin jostain Waikaton esitteestä Hamiltonin ja sen viereisen kylän Cambridgen olevan kuuluisia hevoskasvatuksesta. Asutusalueiden ulkopuolella näkyikin useita suuria talleja ja tietenkin valtavia laitumia tammoineen ja lukuisine varsoineen. Loppujen lopuksi hepat jäi katsastamatta ja parasta antia Uuden-Seelannin neljänneksi suurimmassa kaupungissa oli sen hieno puutarha.

Hamilton Gardens on Waikaton suurin turistinähtävyys ja sateisellakin kelillä emme pujotelleet istutusten lomassa aivan yksin. Erityisen Hamiltonin puutarhasta tekee sen erikoinen konsepti: yhden puutarhan sisällä on useita erityylisiä puutarhoja. Matka maailman ympäri käy kätevästi yhdessä päivässä pujottelemalla bambujen välistä Kiinasta runsaaseen Intiaan, siirtyessä tyylitellystä Japanista maoreiden Uuteen-Seelantiin, pröystäilevistä Yhdysvalloista sympaattisen runsaan Britannian kautta huomattavasti enemmän kukkaista järjestystä sisältävän Italialaisen puutarhan kaarikäytäville. Puutarhojen maailmanympärysmatkan lisäksi valtavalta puutarha-alueelta löytyy kukkaloistoa perinteisistä maisemapuutarhoista jännittäviin fantasiapuutarhoihin, joista suurin osa valitettavasti oli vielä työn alla.

Italialainen puutarha

Italialainen puutarha


hamilton4
hamilton20
Intialainen puutarha

Intialainen puutarha


hamilton17

Vaikka emme kierrelleet kuin maailmanmatkan paratiisipuutarhat, olimme huomaamattamme talsineet itsemmekin yllätykseksi pari tuntia raikkaassa ulkoilmassa sateesta huolimatta. Loistava paikka siis myös märän sadepäivän viettoon, oikeilla varusteilla tietenkin!

Hamilton on sellainen ihan perus kaupunki, ei mitään erityisen ihmeellistä tai erikoista, kaunista tahi henkeäsalpaavaa. Niinpä hostellipakoa jatkettiin seuraavana päivänä sisätiloissa kaupungin ulkopuolella olevassa kauppakeskuksessa pyörien. Matkalla tehty päätös ostosten minimoimisesta piti ja tavaran ostamisen sijasta jätin osan hiuksistani kampaajan lattialle. Tällä kertaa leikkaus onnistui huomattavasti paremmin kuin muutama kuukausi sitten Indonesiassa. Sadekin lakkasi hetkeksi, joten hostellille palattiin tyytyväisenä tukka edelleenkin suorana tuulessa hulmuten.

Maoripuutahra

Maoripuutahra


hamilton19
Englantilainen puutarha

Englantilainen puutarha

Majoitus Eagles Nest Backpackers, Hamilton, kahden hengen huone 60 NZD (36e), emme suosittele.
Hiusten leikkaus 30 NZD (18e)
Hamilton Gardens, sisäänpääsy ilmainen

Mainokset

2 thoughts on “Vesipisaroita, homehostelleja ja kukkaloistoa Hamiltonissa

  1. Näyttääpäs tuo puutarha hienolta paikalta! Mikä ihana konsepti :)

    Ja meillä kävi hotellin kanssa ihan samanlainen ”moka” tuolla Filippiinien Puerto Princesassa. Hotellia ylistettiin Tripadvisorissa, mutta kun me päästiin sinne niin alusta saakka kaikki oli niin pielessä kuin vain asiat voivat olla. Mikään ei toiminut oikein ja jäimme miettimään, että kiinnostiko henkilökuntaa ollenkaan vai eikö ne vaan tajunnut kuinka homma kusi. Vietimme paikassa kolme pitkää yötä ja ah sitä helpotuksen määrää kun lento Bangkokkiin vihdoin koitti! Koko homma tuntui maailman tylsimmältä ja ankeimmalta viikonlopulta neljän seinän sisällä kuin vain kuvitella saattaa.

    Onneksi näitä tyhjiä arpoja on ollut matkalla yllättävän vähän.

    • Mä olen ruvennut karsastamaan koko Tripadvisoria, varsinkin kun luin jostain, että hotellien omistajat kirjoittavat positiivisia arvioita omista puljuistaan. Olemme nimittäin varanneet enemmän kuin muutaman kerran majoituksen triadvisorin kehujen perusteella ja turhan usein todenneet noiden arvostelujen olevan ihan puppua. Tuo meidän Hamiltonin majoitus oli kyllä ihan läävä ja taidanpas ihan vain sen takia kirjautua tripadvisoriin, jotta voin kertoa totuuden paikasta kuvien kera. ärrrgh!

      Mutta puutarha oli kaunis, sateellakin. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s