Aikakoneessa Oamarussa

Jos ne Uuden-Seelannin suurimmat kaupungit ovat hieman rumia betonisine toimistomöykkyineen, niin pikkukaupungit ja -kylät ovat sitten taas vastavuoroisesti syötävän suloisia. Blogitekstini täältä Uudesta-Seelannista tuntuvat olevan vastavuoroisesti vaellusjuttuja tai söpöjen kylien esittelyä, mutta kun sitä se meidän puolitoista kuukautinen on ollut, ja meidän mielestä juurikin luonto ja nuo pikkukylät ovat ehdottomasti olleet Uuden-Seelannin parasta antia.

Mt Cookin luonnonpuistossa vaeltamisen jälkeen käänsimme auton nokan takaisin kohti rannikkoa. Emme olleet ottaneet juurikaan selvää, mitä Otagon alueelta löytyisi, joten olimme totaalisen yllättyneitä saapuessamme Oamarun kaupunkiin. Parkkipaikalla teetä juodessa avasin matkaoppaan ja lukaisin pintapuoleisesti kaupungin esittelyn läpi, hmmm…vanhoja kalkkikivitaloja, höyryjuna, olo kuin aikakoneessa, paljon kahviloita, käsitöitä, pingviinejä…
Ja olihan se kaupunki juurikin sitä! Kaduilla kävellessä tuntui, kuin olisi siirtynyt noin 100 vuotta ajassa taaksepäin (historiallisen keskustan yrittäjät pukeutuvat ainakin kerran vuoteen edellisen vuosisadan tyyliin), historiallisen keskustan vaaleiden kalkkikivitalojen uumenista löytyi vanhojen tavaroiden liikkeitä, posliinitöitä ja kalkkikiviveistoksia, taidenäyttelyitä, vanhoja lasten leluja, ravintoloita, kahviloita, viskitehdas maistelumahdollisuuksineen, vanhan ajan toffeeta ja vanhojen radioiden museo, jossa pääsi seuraamaan radiolähetyksen tekoa. Illalla kuuntelimme matkailupakun uumenissa Oamaru heritage radiota (FM 88,3), joka soitti menneiden aikojen hittejä, ja jonka lämminääninen radiojuontaja jutusteli kappaleiden väliin tarinoita Oamarusta.

oamaru6

oamaru1

oamaru2

oamaru9

oamaru7

 

Lauantaina pikkukaupungin kaupat ja kahvilat sulkivat ovensa jo kolmen aikoihin. Latet juotuamme ja toffeet maisteltuamme jätimme kauniin kaupungin taaksemme ja ajelimme kukkulan taakse Bushy Beachille bongaamaan pingviinejä. Edellisenä päivänä pingviinit olivat saapuneet takaisin rannalle vasta kuuden aikoihin, joten olimme hieman aikaisessa, mutta silti onnistuimme näkemään rannalla yhden frakkipukuisen linnun. Keltasilmäpingviinit ovat huomattavasti arempia kuin pikkupingviinit, joten pitkin näköalatasanteelle johtavaa polkua oli pystytetty kylttejä, jossa vältettiin puhumaan kovaan ääneen ja olemaan millään tavalla häiritsemättä noita arkajalkoja. Oamarussa on myös vahva pikkupingviinikanta, joiden katseluun on tarjolla useita erilaisia retkiä. Kahvilanpitäjä kuitenkin tiesi kertoa, että osa pikkupingviineistä asuu historiallisien talojen alla ja illalla pimeän tultua voi Oamarun kaduilla vaappua turistien sijaan pingviinejä!

oamaru4

oamaru5

oamaru3

oamaru10

oamaru8

oamaru12

Oamuran lähellä Kakanuin kylässä on myös loistava freedom camping -paikka (Stirling streetin päässä). Vapaaehtoinen viiden dollarin lahjoitus  ja matkailupakun ikkunasta voi katsella hiekkarantaa. Rannalla on muuten hyvää surffiaaltoakin tarjolla. Tämä oli muuten blogin 100. postaus, hurjaa!

Mainokset

2 thoughts on “Aikakoneessa Oamarussa

  1. Terveiset hikisen kuumasta Lombokista! Huomenna jätetään Indonesia taakse ja suunnataan takaisin Malesiaan.
    Edelleen jokainen postauksenne luettu tarkkaan ja kuvat ihailtu, mukava seurata teidän reissua siellä suunnalla, virkistävää Aasian helteen ja pakokaasujen keskellä!
    Antoisia reissupäiviä ja postauksia odotellen, kiitos että jaatte ne! :-)

    • Just lueskelin teidän blogia ja voi kurjuus, kun se Lombok ja Kuta ei iskeny. Itselläkin oli ensimmäiset päivät sellainen ”mitä helvettiä” -olo, mutta se surffaus ja skootteri pelasti paljon. Toivottavasti jatkossa löytyy matkan varrelta niitä kivempia paikkoja! :)

      Kiva, että blogi on edelleen kiinnostanut! Minäkin käyn aina kurkkailemassa teidän kuulumiset, mukava lukea muiden mielipiteitä samoista paikoista, missä on itse käynyt. Mahtavaa reissua, pakokaasuista ja tuskaisesta kuumuudesta huolimatta! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s