Tongariro alpine crossing – maailman upein yhden päivän vaellus

Uusi-Seelanti on retkeilijän unelmamaa -samassa maassa vuoret kohtaavat vihreät laitumet lampaineen, sademetsä valuu hiekkarannoille, tuliperäinen maa syöksee taivaalle vettä, höyryä ja välillä laavaa, etelässä vuoret kasvavat vuonojen vesistä ja taas pohjoisessa kärjessä jättimäiset kauripuut kurottelevat kohti taivaita. Uusi-Seelanti on retkeilijän unelmamaa myös siinä mielessä, että hyvin pidettyjä ja hyvin merkattuja vaelluspolkuja on tuhansia kilometrejä.

Department of Conservation (ympäristöministeriö?) pitää huolta maan 14 luonnonpuistosta. DOC on kohottanut maan upeista usean päivän vaellusreiteistä yhdeksän erityisiksi, The Great Walk -arvonimen ansainneiksi. Yksi suosituimmista ja vaikuttavimmista on Tongariron luonnonpuiston tulivuorialueen läpi kulkeva Tongariro Northern Circuit. Tongariron luonnonpuisto on yksi maailman vanhimmista luonnonpuistosta sekä yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Jos 43 kilometrin ja 3-4 vaelluspäivän mittainen trekkaus tuntuu liian pitkältä, tai jos rinkassa ei ole makuupussia ja keittovermeitä, voi Tongariron luonnonpuiston mahtavuuden kokea yhden päivän ja kahdenkymmenen kilometrin vaelluksella, Tongariro Alpine Crossing:lla. Ja Taru Sormusten Herrasta -leffan faneille vaellus on ehdoton, osa leffojen Mordoriin sijoittuvissa kohtauksissa on nimittäin kuvattu luonnonpuistossa.

Eikä vaellusta todellakaan turhaan ole väitetty maailman parhaimmaksi yhden päivän vaellukseksi, maisemat ovat karuudessaan mykistävän upeita. Kuvat puhukoon puolestaan!

tongariro

tongariro2

tongariro3

tongariro4

Tongariro10

tongariro5

tongariro9

tongariro6

tongariro8

tongariro11

tongariro7

Mainokset

8 thoughts on “Tongariro alpine crossing – maailman upein yhden päivän vaellus

  1. Mahtavaa tällaisia lisää! Muksujen kanssa kun on reissussa niin useamman päivän jutut joudutaan varmaan jättämään väliin, mutta eiköhän mies yhden päivän voi hengailla pikkuisten kanssa jos minä kipaisen tuon kierroksen :)

    • Tongariro kannattaa kipaista, kaikki tapaamamme useita vaelluksia ( myös niitä Great Walkseja tehneet) ovat kehuneet tuon vaelluksen olleen kaikista hienoin. Kannattaa vain katsoa sää sopivaksi ( aurinkoa), jotta kaikki upeat luonnon värit pääsevät oikeuksiinsa!

  2. Olet näemmä urakoinut blokisi kannsa kovin, muutaman päivän sisällä 3 uutuutta. Uusi Seelanti tuntuu mielenkiintoiselta maalta ja vieläköhän sielläkin pitää käydä. Jää nähtäväksi. Hyviä reissun jatkoja. Isä

    • Uutta-Seelantia kannattaa vakavasti harkita, se on vain kertakaikkisen upea! Tässä kun yhdeksi päiväksi antoi lomaa itselleen autolla ajamisesta ja pääsi netin sekä sähkötolpan äärelle, niin piti vuorostaan ahkeroida blogin parissa. Vielä olisi juttuja odottamassa vinopino, kun ehtisi taas pysähtyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s