Täydellinen aamu

Pääsimme kuumien lähteiden makuun Japanissa, jossa pulahdimme maailmaa karkuun suloisen lempeisiin Onseneihin. Tuolloin muutin myös omaa mielipidettäni Suomessakin tiuhaan takapihoille ilmestyneistä kylpytynnyreistä, se kuumassa vedessä lilluminenhan on oikeastaan aika rentouttavaa ja mukavaa…ja aaah.

Coromandelin niemen Hot Water Beach:lla Hahein lähellä joutuu kuumaan kylpyyn päästäkseen tekemään ensin hieman töitä. Kuuman veden rannalla merivesi on tähän aikaan vuodesta hyytävän kylmää, mutta se oikeasti kuuma vesi (jpa 65 celsiusta) löytyykin rantahiekan alla pulppuavista kuumista lähteistä. Pari tuntia laskuveden molemmin puolin meri möyrii sen verran kauempana, että rantahiekka paljastuu ja silloin annetaan lapioiden heilua!

kuumaranta1

Yritimme käydä pulahtamassa kuumaan veteen eräänä lauantai-iltana, mutta emme ottaneet huomioon, että kyseisenä viikonloppuna -ja vielä maanantainakin- juhlittiin paikallista vappua, eli työläisten päivää. Ranta oli aivan täynnä kaivajia ja kuumissa lähteissä köllöttelivät turistien sijaan ilojuomat kädessä olevia kiiwejä. Katselimme iloisia juhlijoita hetken ja yritimme paikallistaa sitä parasta kuopankauvuupaikkaa, ihan vain seuraava aamua ajatellen.

Seuraavana aamuna laskuvesi oli noin seitsemän aikoihin, joten hurautimme rannalle unihiekat silmissä jo ennen seitsemää. Jotkut aamuvirkummat olivat olleet paikalla jo tunnin verran ja köllöttelivät lämpimissä kylvyissään meidän saapuessa. Onneksi tyhjää hiekkarantaa oli vielä jäljellä ja muutaman epäonnisen kaivannon jälkeen (tyhmä töitä tekee, fiksu pääsee vähemmällä, vaimitensenytmeni), meilläkin oli oma lämmin uimakuoppamme ja lillumisaikaa vielä tovi ennen meren saapumista takaisin rantahiekalle.

kuumaranta3

Aurinko paistoi vielä matalalta ja ilma oli viileä. Rannan lämpimät vedet höyrysivät ja muuttivat maiseman unenomaiseksi. Kylmä ilma kipristi nenänpäätä muun kehon kaivautuessa entistä syvemmälle rantahiekkaan ja lähes polttelevaan veteen. Mieli rauhoittui, keho rentoutui ja silmäluomet painuivat väkisinkin toisiaan vasten. Kyllä päivän voisi aloittaa aina näin.

kuumaranta2

Laskuveden ajankohdat Hot Water Beach:lla löydät täältä. Oman paljun kaivaminen on mahdollista kaksi tuntia laskuveden molemmin puolin, jolloin kuumat lähteet paljastuvat. Rannalla on iso kivi, jonka edustalla kuuma vesi virtaa, tähtää siis kiven läheisyyteen. Lapioita voi vuokrata viiden dollarin hintaan lähimmältä leirintäalueelta. Suurin osa majoittajista tarjoaa lapion ilmaiseksi yöpyjille.

Mainokset

2 thoughts on “Täydellinen aamu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s