Uuden-Seelannin pohjoiskärki -taantuneita tyrskyjä ja kilo hiekkaa kengässä

Yläasteella tein maantiedon tunnilla esitelmän Uudesta-Seelannista, ja vaikka faktat maasta ovat kadonneet päästäni jo aikoja sitten, on tuo maa kiehtonut siitä asti ja ollut mielessäni maana, jossa joskus haluaisin käydä. Uusi-Seelanti on siis yksi niistä maista, joka löytyy meidän ennen reissua tekemältämme ainakin-tänne-mennään-listalta.. Ja täällä sitä nyt ollaan, uskomatonta!

Lensimme Sydneystä Aucklandiin ja Australian autoreissu sekä matkaoppaana oleminen verottivat sen verran voimia, että ensimmäiset päivät Uudessa-Seelannissa menivät levätessä -päiväunia ottaen ja hostellihuoneessa möllötellen. Sen verran saimme ryhdistäydyttyä, että pyörähdimme hyvin pikaisesti bussilla keskustassa katselemassa Uuden-Seelannin suurinta kaupunkia ja nousimme hostellimme viereiselle sammuneelle tulivuorelle Mt Edenille.

lambiset

Kauan emme ehtineet edellisestä autoreissusta toipua, kun jo muutaman levätyn päivän jälkeen kurvasimme Teijo-Maaritilla vuokraamon pihasta tien päälle. Heti neljä pyörää alle saatuamme jätimme kaupungin valot taaksemme ja otimme suunnan kohti Uuden-Seelannin pohjoisinta kärkeä.

Pohjoissaaren pohjoisosa on uusiseelantilaisten kesänviettopaikka -lämpötilat ovat aina, talvellakin, muuta maata lämpimämmät ja hiekkarantaa riittää varmasti jokaiselle. Surffauksen, uinnin ja snorkkeloinnin lisäksi voi harrastaa esimerkiksi uimista delfiinien seurassa Bay of Islandin edustalla.
Me ohitimme kauniit hiekkarannat sekä turkoosin veden yhden yön taktiikalla ja jatkoimme karumpiin maisemiin. Pohjoisinta kärkeä lähestyessä maasto muuttui vehreästä laidunmaisemasta kuivaan pusikkoon, taloja oli yhä harvemmassa ja kapeita, yhden auton mentäviä siltoja yhä tiheämmässä.

capereigna

Uuden-Seelannin pohjoiskärki, Cape Reinga, on Tasmanianmeren ja Tyynen valtameren törmäyspaikka. Maorien mukaan ihmisen sielut jatkavat matkaansa kuoleman jälkeiseen kotiinsa Cape Reingan kärjen merien törmäyksestä muodostuviin tyrskyihin. Myrskytessä merten kohtauspisteessä tyrskyt voivat kohota jopa kymmenen metrin korkeuteen, mutta pysähtyessämme pohjoiskärjessä aallot olivat hyvin maltilliset ja erottuivat sinisestä vedestä vain pieninä valkopäisinä kuohuina. Oikeastaan Cape Reinga ei ole se Uuden-Seelannin pohjoisin kärki, vaan noin parin tunnin kävelymatkan päässä Surville Cliffs:llä on oikeus omistaa tuo titteli. Jätimme tuon Cape Reinga Coastal Track:iin kuuluvan kävelylenkin tekemättä -taisimme hetkellisesti olla tehtyjä sokerista, kun lämmin reissupaku houkutteli sateessa tarpomista enemmän.

dyynit1

Uuden-Seelannin kapeaa pohjoiskärkeä reunustaa länsipuolella Ninety Mile Beach, joka aivan pohjoisimmassa päässä kohoaa vuorimaisiksi hiekkadyyniksi. Rannan nimessä on hieman liioittelun makua, kun se oikeasti on noin 55 mailia pitkä (90km), mutta nimihuijauksestakin huolimatta silmänkantamattomiin jatkuva ranta on vaikuttava. Rannalla asustelee villihevoslauma, jonka voi hyvällä tuurilla nähdä laukkaavan pitkin rantaviivaa. Meillä ei nyt ollut onnea matkassa, sillä kavioiden kopsetta tai hirnahduksia ei kuulunut.
Rannan vieressä kulkevan tien varresta voi vuokrata bodyboardeja ja pistää liukuen dyyniä alas. Me harjoittelimme liukumisen sijaan tarhassa opittuja kuperkeikkoja. Tyylipuhdas suoritus, eikös?

pyllahdys

Lento Sydney-Auckland, Qantas 205 Aud (123€)
Majoitus Oacklands lodge, Auckland, kahden hengen huone, jaettu suihku ja vessa 68 NZD (42€€)
Kahden hengen matkailupaku, Kiwi Campers Aucland-Christchurch 32 päivää 1997,1NZD (1231€), 0-omavastuuvakuutus 880NZD (543€)

Mainokset

10 thoughts on “Uuden-Seelannin pohjoiskärki -taantuneita tyrskyjä ja kilo hiekkaa kengässä

 1. Heippa. Olen jo hetken seuraillut teidän blogia. Perässä kun täältä tullaan melko samoja reittejä. Nyt oli pakko kommentoida kun muutama päivä sitten innotuin tuollaisen auton vuokraamisesta Uudessa-Seelannissa. Kiva seurata teidän ajelua. Muutenkin hieno ja kattava blogi. Hyvää reissua.

  • Terve Aino!
   Kiva kuulla, että olet blogin parissa viihtynyt!
   Kämpperielämä on ollut yllättävän kivaa ja tässä jo ollaan kovasti suunniteltu oman matkapakun hankkimista, jotta kotonakin pääsisi näin kätevästi seikkailemaan! :D

   Mainiota reissua teille! Missä päin muuten kuljette tällä hetkellä?

 2. Heippa.

  Ollaan oltu n 2,5kk reissussa ja Kambozdassa Sihanoukvillessä tällä hetkellä. Ei varmaan pystytä vuoden reissuksi venyttään vaan Suomeen on palattava ennen kesää.

  Kämperelämä kiehtoo täälläkin tosiaan kovasti. Suunnitellaan 2kk ajelua. Tosin kun olen ainoa kortin omaava jatkuva ajelu mietityttää. Nauttikaa ja kiitos blogin antamasta infosta.

  -Aino

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s