Sunshine Coast – rantalomakohde Noosa

noosa

Australiassa on yli 15000 kilometriä hiekkarantaa. Ei olekaan ihme, että australialaiset viihtyvät meren ääressä valkoista hiekkaa varpaiden välissä. Mekin hyppäsimme useamman kerran punaisesta Greyhoundista suoraan hiekkarannalle. Yksi mukavimmista rantakohteista oli Sunshine Coastilla sijaitseva Noosa. Noosa on suosittu lomakohde australialaisten keskuudessa – pääkylä Noosa Heads on täynnä toinen toistaan hienompia huviloita ja kylän pääkadulla Hastings street:lla on mahdollisuus harrastaa niin finediningia kuin shoppailua pienissä putiikeissa.

Majoituimme Noosa Flashpackers -hostellissa Sunshine Beach:in tuntumassa aivan Noosan luonnonpuiston kupeessa. Varasimme majoituksen viimetingassa ja ”harmittavasti” jouduimme ”tyytymään” hostellin parhaaseen huoneeseen, jonka myötä pääsimme nauttimaan niin omasta vessasta kuin sadesuihkustakin. Tämä pari vuotta sitten Australian parhaimmaksi hostelliksi valittu majoitus oli todellakin hintansa väärti, siisti ja toimiva hostelli kutsui viihtymään. Ja hyvää hostellissa oli hyvän tunnelman lisäksi myös sen sijainti. Noosa Junction:lla sijaitsevaan ruokakauppaan oli kävelymatka (ilmainen bussikyydityskin oli järjestetty tunnin välein) ja mikä parasta, Australian suosituin luonnonpuisto, Noosa National Park, sijaitsi aivan takapihalla!

noosahostelli

Noosan luonnonpuistoalue asetettiin suojeluksen alaiseksi jo 1879 ja vuonna 1939 se sai luonnonpuistostatuksen. Puisto on pieni kaistale Main beach:n ja Sunshine beach:n välissä ja parasta siellä on kaunis rantatörmällä kulkeva polku. Coastal trackilla on nimittäin mahdollista bongata erilaisia mereneläimiä, mutta myös eukalyptuspuissa asustavia Australian erikoisuuksia. Meillä menikin viiden kilometrin polun kävelyyn lähes kolme tuntia, koska jokaisella jyrkänteellä oli jotain nähtävää. Heti noustuamme Sunshine beach pohjoisreunalla kohoavalle Dolphin point -törmälle turkoosin meren vaahdoissa uiskenteli kahdenkymmenen delfiinin parvi. Kauempaa erotti satunnaisesti veden pinnalla näkyvän valaan selkäevän tai ison pyrstön. Heti Alexandria Bay:n nudistirannan jälkeen polku nousu jyrkänteelle, jonka reunalta pystyi erottamaan lukuisia valaita meren selällä. Jyrkänteellä kulkevaa polkua kävellessämme meidät yllätti vesisuihkulla ja pärskinnällään jyrkänteen alla uiva äitivalas pienokaisensa kanssa.
Joka vuosi huhtikuusta marraskuulle tuhannet ryhävalaat saapuvat etelänavalta Australian itärannikolle lisääntymään. Tällöin valaiden bongaaminen on mahdollista rannalta käsin useimmissa rannikon kaupungeissa ja kylissä.

noosa3

noosa8

Aivan Main beachin tuntumassa lähellä luonnonpuiston sisäänkäyntiä Teatree bay:ssa tein reissun ensimmäisen koalabongauksen. Olin lukenut ennen Noosaan saapumista alueella olevan jonkinverran koalia. Ja kun polun varren alkoivat täyttää eukalyptuspuut, kävelin pää taivaaseen käännettynä sormet selän takana ristissä. Palkittiinhan se kummallinen kävelyasento, kun erotin harmaan mytyn kietoutuneena tiukasti puun oksan ympärille. Aika suloinen kaveri!

noosa7

Vaikka Noosa rantakohde onkin, emme sitten rannalla aivan kauheasti aikaa viettäneet. Hostellilta olisi saanut lainattua surffilautoja, mutta kun aallot olivat aivan olemattomat ja vesi verrattain vilposta, jätimme vesileikit muille. Mukavimpana asiana Noosasta jäikin mieleen mainion hostellin lisäksi Noosan luonnonpuisto, joka ilahdutti niin upeilla eläimillään sekä rantamaisemillaan, mutta sai myös suurensuuren plussan ja papukaijamerkin sijainnistaan kävelymatkan päässä.

noosa11

Noosa Flashpackers 2 hengen huone omalla suihkulla ja wc:llä, aamupala sisältyy hintaan 90 AUD (62€)

Mainokset

2 thoughts on “Sunshine Coast – rantalomakohde Noosa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s