Täydellinen Whitsundays

piraatit2

Joskus elämässä sattuu kohdalle niin täydellisiä päiviä, että niiden toivoisi jatkuvan ikuisesti, tai no, ainakin hetkisen pidempään. Niitä päiviä, jolloin elämä maistuu peruskaurapuuron sijaan vaahtokarkeille ja aurinkokin paistaa jotenkin normaalia huomattavasti keltaisemmin. Sellaisia päivä, jolloin se jatkuvasti hartioita rasittava murheiden taakka häviää ja sen sijaan voi keskittyä liihottelemaan täydellisen päivän luomassa keveydessä. Purjehdusretki Whitsundaysin saaristoon sisälsi juurikin noita päiviä, jolloin elämä kietoutui ympärille lämpimänä ja onnellisena.

Purjehtiminen Whitsundaysin saaristossa oli yksi niistä asioista, joista haaveilimme ennen reissuun lähtemistä (Kiitos Cocoa etsimässä -blogin Arto ja Arna!) Jätimmekin välistä joitain Aasiassa tarjottuja aktiviteetteja sekä myös sen Cairnsin koralliriuttasukelluksen, koska halusimme säästää nuo rahat purjehduseen yli sata vuotta vanhalla Solway Lassilla. Ja onneksi säästimme, sillä kolme päivää ja kolme yötä kestänyt reissu meren tyrskyissä oli ehdottomasti meidän tähänastisen reissun tähtihetkiä.

Aurinko paistoi ja meri kimmelsi turkoosina. Tuuli pullisteli valkoisia, valtavia purjeita ja laiva lipui tyynenä aallolta toiselle. Välillä laskettiin raskas ankkuri meren pohjaan ja pärskittiin pienemmällä veneellä Whitsunday saarien valkoisille hiekkarannoille, patikkapoluille ja sukeltelemaan Isolle valliriutalle. Teimme Timon kanssa uskomattoman matkan vedenalaiseen maailmaan selkään sidottujen happipullojen turvin. Australian lämpimiin vesiin parittelemaan saapuneet ryhävalaat kirittivät laivaamme, hyppäsivät välillä vedenpinnalle ja suihkauttivat ilmaan korkeita vesipaaseja. Poukamiin pysähtyessämme matkustajista hurjimmat heittäytyivät veteen pitkän köyden vauhdittamina ja katselijoiden kannustamina. Kuuman auringon vaipuessa horisonttin taa kaivoivat miehistön jäsenet soittimensa esiin ja pimeässä illassa soivat vanhat merimieslaulut. Iltaa istuessa nostin katseeni taivasta kohden, yksi tähdistä syöksyi kirkkaana kohti merta ja ennen sen katoamista mustaan pimeyteen lausuin hiljaa toivomukseni -voisiko elämä olla aina näin hyvää?

Solway Lass rakennettiin 1902 Hollannissa. Se on ehtinyt toimia niin rahtialuksena kuin sotalaivana sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa, jossa se kerran jo upposi miinan johdosta. Solway Lass kuitenkin nostettiin merenpohjasta, jonka jälkeen ura jatkui jäänmurtajana sekä rahtilaivana. Vuodesta 1999 Solway Lass on kuljettanut matkaajia Whitsundaysin saaristoon.

Solway Lass rakennettiin 1902 Hollannissa. Se on ehtinyt toimia niin rahtialuksena kuin sotalaivana sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa, jossa se kerran jo upposi miinan johdosta. Solway Lass kuitenkin nostettiin merenpohjasta, jonka jälkeen ura jatkui jäänmurtajana sekä rahtilaivana. Vuodesta 1999 Solway Lass on kuljettanut matkaajia Whitsundaysin saaristoon.

piraatit1

piraatit6

piraatit3

Maisemat olivat häkellyttävän hienot!

Maisemat olivat häkellyttävän hienot!

Pääsimme kokeilemaan laitesukellusta Isolla valliriutalla. Vedenalainen elämä oli ihmeellistä, upeita koralleja ja merikilpikonnia! Koska meillä ei ollut vedenaista kameraa, on kuva täältä!

Pääsimme kokeilemaan laitesukellusta Isolla valliriutalla. Vedenalainen elämä oli ihmeellistä, upeita koralleja ja merikilpikonnia! Koska meillä ei ollut vedenalaisiin kuvauksiin soveltuvaa kameraa, on kuva lainassa täältä!

piraatit9

Kaunista päivää voi viettää lukien

Kaunista päivää voi viettää lukien

tai köyden jatkeena!

tai köyden jatkeena!

Iltaisin kokoonnuttiin kuuntelemaan musiikkia.

Iltaisin kokoonnuttiin kuuntelemaan musiikkia.

Ja viimeisenä iltana oltiin kuin oikeat piraatit. ARRRRRRRRRG!

Ja viimeisenä iltana oltiin kuin oikeat piraatit. ARRRRRRRRRG!

Luetut kirjat Mario Vargas Llosa Paratiisi on nurkan takana
Majoitus Airlie Beach Magnums packbackers 62AUD (42,7€)
Whitsundays risteily 3päivää/kolme yötä Solway Lass, sis. yhden yöpymisen Magnums packbackersissä, ruuat, kuljetuksen satamaan, yksi laitesukellus 485 AUD (338,5€)

Mainokset

6 thoughts on “Täydellinen Whitsundays

 1. VAU VAU VAU! Niin täydellisen kuuloista :) Sun kirjoitukset saa mut usein herkistymään, olen vaan niin onnellinen teidän puolesta, kun koette niin hienoja asioita <3 Ps. Timolta lähteny hiukset päästä? ;) Ja sinä oot hoikistunut :)

  • Purjehdusreissu oli kyllä aivan täydellinen!
   Timo ajeli hiukset pois päästä Indonesiassa, on kuulema helpompi matkustaa ilman niitä. Ja onpa kiva kuulla, jos jotain on kropasta lähtenyt, meinasi pientä kriisiä pukata, kun Timo laihtu Aasiassa olon aikana kevyet 10 kg ja minä taisin pysytellä samoissa… :)

 2. Oih, Whitsundays ja Solway Lass! Ne olivat todellakin täydellisiä päiviä, joiden muistelu täällä (yllättävän aurinkoisessa!) marraskuisessa Helsingissä lämmittää vieläkin oikein sydämen sopukoissa asti :). Noihin maisemiin on pakko palata vielä! Kiva että nappasitte vinkistä vaarin, vai miten sitä sanotaan.

  Arna / cocoaetsimassa.blogspot.com

  PS. Arki on vähän vienyt mukanaan, eksyin vasta vähän aikaa sitten tänne blogiinne, vaikka tarkoitus oli seurata alusta asti. Nyt olette lukulistalla!

  • Kiitoksia vaan teille hyvästä vinkistä, reissu oli juuri niin hyvä, kuin mainostitte ja standby-liputkin saatiin halvemmalla kuin normaalit. Kiva, kun ollaan lukulistalla. Teidän blogiin on tullut palattua reissunkin aikana useaan otteeseen ja mikäs sen mukavampaa, kuin yllättyä eräänä aamuna uudesta tekstitsä! Jes!

 3. Hei!
  Ollaan reissattu n. kolme-neljä kuukautta teidän perässä suunnilleen samoja reittejä. Kiitos äärettömän hyvästä blogista, ja arvokkaista vinkeistä meille perästähiihtäjille. Ollaan löydetty monia hienoja paikkoja teidän ansiosta! :)
  Mitä kautta varasitte tämän Whitsundayn purjehduksen? Emme ole onnistuneet löytämään reissua yhtä huokealla hinnalla ja samoilla herkuilla (sukellus ja ylimääräinen hostelliyö).
  Kiitos jälleen loistavasta blogista, ja vastauksesta jo etukäteen!

  • Hei Anton!
   Mahtava kuulla, että blogista on ollut apua ja iloa.
   Hankimme tuon purjehduksen Airlie Beachiltä edellisenä päivänä kuin laiva lähti. Kylän matkatoimistot (oman risteilymme ostimme hostellimme yhteydessä olevasta toimistosta) myyvät lähipäivinä starttaavia risteilyjä standby-hinnoin ja joskus voi käydä todellinen tuuri, kuten meillä. Netistäkin löytyi joitain tarjouksia (Laitoin googleen hakusanaksi Solway Lass, stand by), mutta ehdottomasti paras tarjous oli tuo paikan päällä saatu.
   Meidän lähtuessä risteilemään ei ollut vielä se kuumin turistikausi, joten varmasti sekin vaikutti risteilyn huokeaan hintaan. Mutta ehdottomasti, jos uskallatte elää pienessä jännityksessä, niin kannattaa purjehduksen osto jättää vasta edelliseen päivään paikan päälle.

   Mahtavia reissuhetkiä ja upeaa alkanutta vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s