Sairastuvalta terve!

medical1

Maailmassa vallitsee tasapaino kivan ja ei-niin-kivan välillä, balanssi sen olla pitää. Vietimme nimittäin kaksi aivan mahtavaa päivää rannalla surffilautojen kanssa meressä räpistellen. Minäkin ensikertalaisena sain useita aaltoja lautani alle ja toisena päivänä vaihdoin jo laudan venemallista pienempään ja yritin onneani isompien vaahtopäiden kanssa. Molempina päivinä naamani oli kuin hangonkeksillä, hymy korvasta korvaan ulottuen, niin mahtavaa se oli.

Hymy hyytyi nopeasti, kun heräsin surffipäivien jälkeisenä aamuna Timon ravaamiseen vessassa. Tavaraa tuli molemmista päistä, välillä jopa yhtä aikaa. Kuume nousi ja vatsakamppien takia kasvot vääntyivät irvistykseen ja minulla teki pahaa katsoa vierestä toisen kärsimystä. Päivällä, kun oireet eivät helpottaneet laisinkaan, vessaanjuoksutahti vain kiihtyi kiihtymistään ja kaikki juotu neste pyrki samointein ulos, lähdin kyselemään apua lähimmältä ensiapuasemalta. Tarkoitukseni oli vain kysellä, olisiko jostain lääkkeestä apua, mutta oireet kuultuaan ensiapuklinikan tyyppi halusi nähdä potilaan itse. Ymmärsin tässä vaiheessa sen verran, että tämä tyyppi tulee katsomaan Timoa majapaikkaamme ja antaa sitten lääkkeitä, jos niille on tarvetta. Hyppäsin siis kyytiin ja kurvailimme potilaan luokse. Majapaikassa ensiaputyyppi käskikin Timon hypätä seuraksemme autoon, hän veisi potilaan suoraan klinikalle katsomaan lääkäriä. Hieman tässä vaiheessa mietimme, että olikohan tämä nyt hieman liiallisuuksiin vietyä ylireagointia, sairaus kun oli iskenyt päälle vasta aikaisin aamulla.

Klinikalla meitä oli vastassa kokonainen hoitajapataljoona ja lääkärikin kävi vähän pyörähtämässä stetoskoopit kaulassa kysyen samat kysymykset kuin muut jo aikaisemmin. Ennen kuin kerkesi kissaa sanoa oli eräs klinikan pojista laittamassa Timolle tippaa käteen ja toinen suostutteli juomaan elektrolyyttijuomaa ja syömään keksejä. Tippa tökättiin ja nesteytyksen lisäksi letkuissa kulki myös mahakramppeja estävä lääke sekä antibiootti. Kun krampit laantuivat ohjattiin meidät klinikan lepohuoneeseen, jossa Timo torkkui koko päivän ja minä katselin televisiosta ohjelmaa surffareita syövistä haikaloista ( sattuipa sopivasti). Illan aikana joku klinikan pojista varmisti jatkuvasti, että potilaalla oli kaikki hyvin, tarjosivat lisää juotavaa ja suostuttelivat Timoa syömään.

Iltaan mennessä oli sen verran parantunut, että Timo pysyi tolpillaan ja vessasakin tarvitsi käydä vain harvakseltaan. Päätimme lähteä yöksi majapaikkaamme ja Timo sai mukaansa kassillisen lääkkeitä ja aika mojovan laskun (250 dollaria). Ja juuri kun olimme lähdössä makapaikkaamme päin, päätti tauti vielä näyttää voimansa ja kaikki päivän aikana syödyt eväät ja juodut juomat päätyivät ensiapuklinikan roskikseen. Ensiapuklinikan tyypit olisivat mielellään pitäneet Timon vielä yön yli hoidossaan, mutta päätimme kuitenkin pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja suunnata omaan sänkyyn nukkumaan, olihan alunperin hakemallemme lääkkeelle tullut jo hintaa hieman normaalia enemmän.

Takaisin päästyämme olo oli hieman sekava. Kyllä, saimme hoitoa ja olo parani huomattavasti, mutta olisiko sitä oikeasti sitten tarvinnut. Vedettiinkö meitä nenästä (taas)? Itse pidin samanlaista mahatautia Thaimaassa viikon, koska en suostunut menemään lääkäriin ja syömään mitään lääkkeitä, olisiko tämäkin tauti jatkunut yhtä pitkään ja parantunut sairastamalla? Mene ja tiedä, Timo ainakin on tyytyväinen ruokahalun ja voimien pikaisesta palaamisesta. Voikin nyt keskittyä minun hoitamiseen, sairastuin nimittäin klinikkapäivän jälkeen flunssaan ja viimeiset kaksi päivää ovat kuluneet peiton alla. Ostimme Thaimaasta IPadin ja se on tähän asti ollut käytössä lähinnä netin selauksessa, mutta nyt sairaina ollessamme olemme ladanneet siihen joitakin pelejä ja aika on mennyt niin maanviljelyä harrastaessa kuin karkkeja poksautellessa…

No entäs se surffaus sitten? Se oli mahtavaa ja heti palattuamme terveiden kirjoihin lähdemme välittömästi aaltojen ääreen!

medical5

Välillä kävi näin hassusti ja merenpohja tuli tutuksi.

Välillä kävi näin hassusti ja merenpohja tuli tutuksi.

Ja toisinaan sitten onnistuikin.

Ja toisinaan sitten onnistuikin.

Timo odottelee aaltoja upeissa maisemissa.

Timo odottelee aaltoja upeissa maisemissa.

Kimen Surf surffikurssi aloittelijalle 1pv 350000IDR (27,5€) sis. opetus, kyydit, lauta, rash guards, pienet eväät
Surffilaudan vuokra 50000IDR /pv (3,90€)
Mopon vuokra 500000IDR/vrk (3,90€)

Mainokset

6 thoughts on “Sairastuvalta terve!

 1. Surffaus kuulostaa mahtavalta, mutta itse kerran koittaneena muistan vain sen, miten usein päätyi aallon alle pohtimaan koska lauta kolahtaa päähän..Niin ei lopulta käynyt, mutta surffiopettajamme sai ison vertavuotavan haavan.. Toivottavasti teillä on parempi tuuri! Pikaista paranemista Timolle. Voisikohan sairaalalaskut laittaa matkavakuutuksen maksettavaksi?

  • Auts! Onneksi ei osunut teidän päähän!
   Juuri tuossa täytettiin korvauslomakkeita vakuutusyhtiöön, toivottavasti korvaukset onnistuvat… :) ja toivittavasti ei tarvitse heri täytellä uudestaan surffuharjoitteluiden myötä. *koputan puuta…*

 2. Tarina ei kerro miten meni vakuutuskorvausten kanssa? Mutta uskoakseni kaikki meni hyvin kun sairastelusta kyse? Poikakaverini sairastui Thaimaassa myös mahatautiin ja vasta yhden päivän jälkeen sain suostuteltua hänet lääkäriin kun olo alkoi olemaan todella tuskaisa. Hänelle myös iskettiin tipat suoneen ja yö vietettiin lekurilla. Hintaa hommalle tuli n. 230 euroa. Vakuutuskorvaushakemuksen täyttö netissä oli helppoa kuin mikä ja rahat tulivat parissa päivässä tilille ilman suurempia kyselyitä. Kyllä se matkavakuutus on vaan pakollinen reissuilla!

  Ja kun mietit tuota, että kusetettiinko teitä. Voi olla, että lasku on hieman suurenneltu (Thaimaassa ainakin ihan vakiokäytäntö kun on tiedossa, että länkkärillä on matkavakuutus), mutta oman kokemuksen mukaan kaikki lääkkeet mitkä määrätään kannattaa kiltisti ottaa. Kyllä ne ihan tarpeeseen annetaan ja olo paranee paljon nopeammin kuin vain hiljaa kärsimällä. Vakuutuksen turvin lasku voi olla mitä vaan kun sairastelusta on kyse, mutta eipä sillä kannata päätään vaivata (paljastan kyllä, että itsekin pyöristyin meidän lääkärinlaskua kun sen saimme kouraan ensimmäisen kerran) kun rahat saa pennilleen takaisin. Ja ennemmin rahat kuin oma terveys!

  • Loppuhuipennus onkin jäänyt täällä kirjoittamatta. Rahat saimme vakuutuksesta kyllä ja olo parani potilaalla hyvinkin piakkoin. Kyseessä oli siis yksityinen klinikka, parin viikon jälkeen Timo joutui uudestaan sairaalakäynnille samanlaisen vaivan vuoksi ja tällöin pyörähdettiin sellaisessa julkisessa sairaalassa. Silloin hintaa lääkkeille ja hoidolle tuli 14€, joka saatiin vakuutuksesta takaisin. Mutta, tuolloin toisella kerralla olimme mahataudin iskiessä maksetulla usean päivän vaellusrektellä Rinjani-tulivuorella ja jouduimme sairastumisen vuoksi jättämään leikin kesken ja varmaamaan vielä ylimääräisiä öitä hotellista saaren pääkaupungista. Tuosta retken keskeytymisestä tai siitä hotellihuoneesta vakuutus ei maksanut mitään… MAtkavakuutus ei siis korvaa tällaisella reissulla mitään pienempien reissujen keskeytymisiä, ainoastaan koko reissun keskeytyminen korvataan, jos joutuu Suomeen sairaalahoitoon.. Joten heihei 300 euroa… Mutta onneksi siis korvasivat tuon 250 dollaria ja varsin nopeasti paperit virkailijalle lähetettyä. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s