Singapore -it´s all about shopping, shopping and shopping

lombok2

Elämässä pitää olla vähän luksusta, eikös vain? Kirjoittelen tätä tekstiä uima-altaan ääreltä neljän tähden lomaresortista Lombokin saarelta. Aloitimme taas majapaikan etsinnän turhan myöhään ja koska Indonesiassa lomasesonki on nyt kuumimmillaan, emme meinanneet löytää laisinkaan kohtuuhintaista majoitusta. Ja kun päivää ennen lentoja emme olleet saaneet mitään varmistusta majapaikkoihin lähettämiimme viesteihin, tartuimme Agodan tarjoukseen ja päätimme pitää pari päivää vapaata reppureissaamisesta.

Ja onhan tämä Kebun Villa & Resort jotain ihan muuta, kuin mihin olemme reissullamme tottuneet. Huoneessamme on tilaa kokonaiselle perheelle ja pelkkä WC on samankokoinen kuin Singaporessa koko hotellihuoneemme. Resortin asukkaat ovat pääasiassa lapsiperheitä tai eläkeläispariskuntia, onpa joukossa muutama meidänkin ikäinen matkalainen. Päivät olemme viettäneet leväten ja lukien sekä vain nauttien tästä ylellisyydestä ja siisteydestä. Kuitenkin olo on ulkopuolinen, en tunne kuuluvani tänne muurien sisäpuolelle, oikean elämän ulkopuolelle. Vaikka tällainen itsensä hemmottelu ja ympäröivää maailmaa pakeneminen tuokin virkistävän tauon reppureissaukseen, kaipaan jo sitä oikeaa maailmaa, joka sykkii paksujen muurien ulkopuolella.
Nämä pari päivää täällä Lombokin Senggigi-rannalla oli tarkoitus pyhittää blogin päivitykselle ja blogin ulkoasun uudistamiselle. Paratiisissa on kuitenkin ollut ongelmia ja nettiyhteys ei ole toiminut laisinkaan, joten ulkoasun päivitys on edelleen kesken. Onneksi näitä tarinoita voi kirjoitella valmiiksi ilman nettiyhteyttäkin. Julkaistaan ne sitten, kun olemme taas toimivan nettiyhteyden äärellä.

Lähes jokaisessa rantamajapaikassa meillä on ollut kaverina kissa tai koira. Senggigi-rannalla saimme lemmikiksi kanan!

Lähes jokaisessa rantamajapaikassa meillä on ollut kaverina kissa tai koira. Senggigi-rannalla saimme lemmikiksi kanan!

Ennen Indonesiaan ja Lombokin saarelle saapumista pysähdyimme Singaporessa neljän päivän ajan. Emmepä olisi voineet mennä enemmän ääripäästä toiseen, kun lensimme yhdestä maailman köyhimmästä maasta yltäkylläiseen Singaporen kaupunkivaltioon. Singapore on kummajainen Kaakkois-Aasian maiden keskellä – se on hyvin organisoitu, liikenne toimii ilman kaaosta, kadut ovat roskattomat ja talot, ne ovat hypermoderneja pilvenpiirtäjiä. Kaikki Kaakkois-Aasian maille tyypilliset piirteet – vauhti, tungos, sekasotku, kaaos, äänet ja tuoksut – puuttuvat. Ja kaiken sen kliinisyyden ja hypermodernin ilmeen vuoksi Singaporelta puuttuu myös sielu. Kaupunki on yhtä jatkuvaa kauppakeskusta, korkeaa taloa ja rahalla tehtyä muovisuutta. Sieltä ei meinaa löytyä historian havinaa eikä oikein mitään persoonallista, ainoastaan kiiltävää pintaa ja äärimmäisyyksiin vietyä kulutushysteriaa. Mielenkiintoisen kaupungista tekevät sen asukkaat, Singapore kun on Aasian kulttuurien sulatusuuni. Olikin mukava pysähtyä katukahvilaan ja vain katsella ohi kävelevää kirjavaa ihmisvilinää kahvia siemaillessa.

Sentosan saarelle pääsee niin gondolihissillä kuin kävellen siltaa pitkin.

Singaporen edustalla olevalle Sentosan saarelle pääsee niin gondolihissillä kuin kävellen siltaa pitkin.

Singaporessa toimistotalojen lisäksi myös asuintalot hipova pilviä.

Singaporessa toimistotalojen lisäksi myös asuintalot hipova pilviä.

Valtaosa Singaporen rakennuksista on taivaita kurottelevia ja vanhoja taloja on armottomasti purettu uusien rakennusten tieltä. Löysimme kuitenkin hotellimme läheltä pienen kadun, jonka taloissa oli ajan patinaa.

Valtaosa Singaporen rakennuksista on taivaita kurottelevia ja vanhoja taloja on armottomasti purettu uusien rakennusten tieltä. Löysimme kuitenkin hotellimme läheltä pienen kadun, jonka taloissa oli ajan patinaa.

Ja vaikka meikin hieman menimme mukaan kulutushysteriaan ja päivitimme rinkkamme sisältöä, oli Singaporessa kokemistamme asioista parhaimpia ne aivan ilmaiset jutut. Kuten otsikostakin voi päätellä, on Singapore täynnä kauppakeskuksia, niitä on aivan valtavasti ja ne ovat järjettömän kokoisia. Eräässä kauppakeskuksessa pääsi shoppailun lomassa toteuttamaan itseään ruokataiteen parissa. Minäkin pistin luonnon antimia järjestykseen ja vapauttaessani taiteellisen itseni keräsin taakseni kummastelevan yleisön. Lopputuloskin näytti ihan kohtuulliselta, viisi minuuttia on aika lyhyt aika tehdä mitään kovin villiä…

Tässä tehdään "taidetta"...

Tässä tehdään ”taidetta”…

ja näin hieno siitä tuli!

ja näin hieno siitä tuli!

Hotellimme sijaitsi Balistieriessa ja lyhyen bussimatkan päässä majapaikastamme sijaitsi Singaporen pooloklubi. Löysimme paikan sattumalta, kun etsimme netistä Balisterien alueen nähtävyyksiä. Singaporen pooloklubilla on harjoitukset viikon jokaisena päivänä kello viiden aikoihin ja ne ovat yleisölle avoimia arkisin. Viikonloppuisin sisäänpääsyyn ovat oikeutettuja ainoastaan klubin jäsenet. No tietenkään en lukenut ohjeistusta turhan tarkasti ja niinpä paukkasimme paikalle lauantaina. Kiltit klubin työntekijät kuitenkin armahtivat meitä ja pääsimme istahtamaan klubin ravintolaan ja seuraamaan tätä minullekin aivan uppo-outoa ratsastuslajia. Klubi on todellinen ylellisyyden ilmentymä, ruokalistalla kolmen ruokalajin illallisia ja lukemattomia drinkkejä, oma yksityinen uima-allas ja parkkiruuduissa punaisia ferrareita. Me tyydyimme Cafe Latteihin ja keskityimme seuraamaan hevosten ja ratsastajien yhteistyötä valtavalla nurmikentällä. Täytyi vain ihailla sekä hevosten nopeaa reaktiota ratsastajan käskyihin sekä ratsastajien tasapainoa ja ketteryyttä, kun hevosen lisäksi piti hallita myös pitkää ja painavaa puumailaa sekä osua vielä kaikenlisäksi siihen pieneen palloonkin. Tämä hevostyttö oli haltioissaan pelistä ja lukemattomien hevosten näkeminen helpotti edes hieman reissun aikana podettua ratsastusikävää.

Hevospoolossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Hevospoolossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Singaporen pooloklubissa oli tyyliä.

Singaporen pooloklubissa oli tyyliä.

Olimme suunnitelleet kyvämme Singaporessa ollessamme ainakin elokuvissa sekä maailman suurimmassa akvaariossa. Aika valuikin sormien välistä turhan joutuisasti, joten jätimme nyt elokuvateatterivisiitin seuraavaan kertaan ja tuhlasimme ainoastaan akvaarion sisäänpääsylippuihin. Sentosan saarella Universal Studion kupeessa sijaitsevassa akvaariossa pääsee ihastelemaan yli 800 meren elävää. Paikka on valtava ja akvaariot ovat täynnä kirjavia ja kaikenmuotoisia kaloja. Lauantaina akvaario kuhisi porukkaa, taisivat olla meidän tavoin pakosalla hiostavaa hellettä. Haiakvaariossa pääsin katsomaan silmästä silmään minua Tiomanilla säikäyttänyttä hailajia. Pelot kohdattu ja sitä myötä voitettu, ehkä?

Singaporen akvaario on maailman suurin.

Singaporen akvaario on maailman suurin.

singapore7

Singapore toimii hyvänä hengähdyspaikkana, kun muun Kaakkois-Aasian kiihkeä elämänrytmi alkaa ahdistamaan. Lentokoneen irrotessa Singaporen maankamaralta olo oli kuin olisi kotona käynyt kääntymässä -mieli oli levännyt siistissä ja toimivassa ympäristössä ja osa rinkan kauhtuneista kamppeista oli vaihtunut hieman siistimpiin.

Lento Phnom Penh-Singapore JetStar 168,4€/2 hlö, Lento Singapore-Lombok 174,4€/2hlö
Majoitus Singapore Value Hotel Nice 61,6€/yö
Majoitus Lombok Senggigi Kebun Villa&Resort 36€/yö
Singapore turistipassi 3vrk 30SGBD (17,98€), passilla saa kulkea rajattomasti metrolla sekä bussilla, kortista saa palautettaessa takaisin 10SGBD.
Sisäänpääsy Akvaarioon 30SGBD (17,98€)
Fried Fish Pee Hoon -nuudelikeitto Hawker centressä 5 SGBD (3,00€)
Cafe Latte pooloklubilla 4,5SGBD (2,7€)

Joka ilta klo 20 ja 21.30 Marina Bay:ssa pääsee ihmettelemään uskomatonta lasershowta, jossa vesisumuverhoon heijastui upeita kuvia, jotka musiikin sekä tulitehosteiden kanssa loivat ennennäkemättömän esityksen.

Joka ilta klo 20 ja 21.30 Marina Bay:ssa pääsee ihmettelemään uskomatonta lasershowta, jossa vesisumuverhoon heijastetut kuvat, musiikkki sekä tulitehosteet luovat ennennäkemättömän esityksen.

Mainokset

8 thoughts on “Singapore -it´s all about shopping, shopping and shopping

 1. Kolme kertaa Singaporea on tullut käytettyä välietappina aasiaan matkustaessa. Siellä on mukava käydä ehkä juuri tuon toimivuuden ja siisteyden takia. Pidempää aikaa ei Singaporeen tarvitse, koska keskustan ja muiden nähtävyyksien osalta paikka on aika nopeasti koluttu. Käymisen arvoisia paikkoja mielestäni on kaikki ”pikkumaat” (chinatown, little india jne. ). Marina bay hotellin katolta on mahtavat maisemat katsella pimenevään iltaan valmistautuvaa kaupunkia. Maxwell streetin hawker center on mainio ja Anthony Bourdainin suosittelema luukku löytyy pisimmän jonon perusteella. Night zoo on myös vierailun arvoinen, kun pääsee samaan häkkiin lepakoiden ja jättiliito-oravan kanssa. Seuraavalla reissulla taidan käyttää välietappina jotain muuta kenttää tai jos hyvä tarjous tulee niin…

  • Heippa Heikki!
   Mekin pyörähdettiin Little Indiassa maistelemassa ja haistelemassa intialaisia aromeja, niin ja ihmeteltiin Mustafa-marketilla tavaran paljoutta. Mukava väriläistä Singaporessa, mutta varmasti miljoona kertaa siistimpi kuin oikea Intia.. :)
   Hawker Centret ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja Singaporessa, ruoka on hyvää ja halpaa, niin ja sitä on PALJON! Ensi kerralla toivottavasti eksytään maistelemaan singaporelaisia herkkuja tuonne Bourdainin suosittelemaan paikkaan, tällä reissulla ei sitä ehditty tehdä.

   Toivottavasti mun tekstistä ei saanut sellaista kuvaa, että Singapore on ihan paska kaupunki, koska ei se ole. Sienne on mukava pysähtyä muutamaksi päiväksi, ihastella kaupungin modernia ilmettä ja ehkä tehdä ostoksia. Niin ja jatkaa sitten matkaa… :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s