Kolmas kuukausi

Hong Kong

Hong Kong

Kuukausi sitten istuimme lentokoneessa Hong Kongin lentokentällä. Heti laskeutumisen jälkeen meidät pyydettiin jäämään istumaan paikoilleen ja odottamaan. Kello läheni puolta yötä ja ihmiset kävivät levottomiksi, koska kukaan ei tuntunut tietävän odottamisen syytä. Pitkän supinan jälkeen joku uskalsi kysyä lentoemännältä mistä oli kyse. Pian lentoemännän vastauksen jälkeen kuulimme rahisevasta kaiuttimesta asian toistettavan, jonkun matkustajan rahat oli varastettu lennon aikana ja joutuisimme olemaan koneessa niin kauan kunnes syyllinen saataisiin kiinni. Epäselvä ääni ilmoitti vielä, että odotamme parhaillaan rannikkopoliisin saapumista, meidän pyydettiin istua rauhassa paikoillaan ja odottaa virkavallan ilmaantumista. Odottelimme vajaan tunnin verran ja jännitimme joudummeko meikin kuulusteluihin. Tarkastimme omat kukkaromme ja huokasimme helpotuksesta, rahat olivat tallessa. Poliisit saapuivat ja pahoittelivat matkustajille aiheutuvaa haittaa. Itse salapoliisityössä ei kauan nokka tuhissut ja noin varttitunnin kuluttua saimme luvan poistua koneesta, ilman kuulusteluja. Kaikki lentokoneen matkustajat ohittivat poistuessaan pää kumarassa olevan häpeilevän varkaan, joka oli lennon aikana tyhjentänyt vieressä istuneen pariskunnan lompakot. Rikoksen molemmat osapuolet jäivät selvittelemään asiaa poliisin kanssa ja me aloitimme metroseikkailun Hong Kongin ytimeen.

Kolmannen kuukauden aloitus oli siis varsin vauhdikas ja kuukausi jatkui hektisenä lähes kesäkuun loppuun saakka. Laskimme bussissa Mersingistä Kuala Lumpuriin viime kuukauden yöpymispaikat ja päädyimme molemmat lukuun 14, maisemat siis vaihtuivat kesäkuussa silmissä vilisten. Ja koska olemme nuukia ja yritimme säästää yöpymiskustannuksissa, matkustimme useaan otteeseen yöaikaan, niin bussilla kuin lentokoneellakin (AirAsian yölentoja en voi suositella, ei saanut edes vilttiä lainaan). Japanissa yöbussimatkustus oli oikeasti mainio tapa siirtyä paikasta toiseen, näissä busseissa kun oikeasti pystyi nukkumaan. Joillain reissuilla, kun bussi oli perillä määränpäässä jo joskus ennen kukonlaulua, toivoi, että matka olisi jatkunut vielä pari tuntia, jotta olisi saanut nukkua vielä ihan vähän. Japanilaisissa yöbusseissa vallitsee täydellinen hiljaisuus, koska kuten muissakin liikkuvissa kulkuvälineissä, busseissa kännyköihin puhuminen on kielletty ja kapula laitetaan aina äänettömälle ennen bussiin astuessa, penkit saa säädettä lähes vaakatasoon, haisevat ruuat ovat kiellettyjä, samoin äänekkäät käärepaperit, ja bussit, ne ovat täysin pimeitä. Ja koska japanilaiset ovat kohtaliasta sakkia, eivät he ikinä leiki anarkistia ja riko näitä sääntöjä, hyvät unet ovat siis taattu.

Pötöissä oli myös "kätevä" bideetoiminto, huuhtelevan veden paineen ja lämmön sai säädettyä. Aah! :)

Päästiin istumaan sille kuuluisalle japanilaiselle pöntölle. Älykäs pönttö äänteli (äänitetty huuhteluääni peitti alleen kaikki ähkinät ja lirinät), istuinrengas oli lämmitetty. Pöntössä oli myös ”kätevä” bideetoiminto, huuhtelevan veden paineen ja lämmön sai säädettyä. Aah! :)

Japanilainen suojatie.

Japanilainen suojatie. Varmasti turvallinen ylittää, koska koko liikenne pysähtyy jokaisesta suunnasta.

Turvallista puutarhanhoitoa. Japanissa kaikilla puutarhatyöntekijöillä oli turvakypärät päässä. Lisäksi esimerkiksi tien vierustan pöheikön trimmauksessa liikenteen seassa seisoi useita vilkkuviin heijastinliiveihin ja kypärään sonnustautuneita liikenteenohjaajia. Ja kaikilla heillä oli sellainen Star Warsin valomiekka kädessä.

Turvallista puutarhanhoitoa. Japanissa kaikilla puutarhatyöntekijöillä oli turvakypärät päässä. Lisäksi esimerkiksi tien vierustan pöheikön trimmauksessa liikenteen seassa seisoi useita vilkkuviin heijastinliiveihin ja kypärään sonnustautuneita liikenteenohjaajia. Ja kaikilla heillä oli sellainen Star Warsin valomiekka kädessä.

Japani pidetään kalliina matkailumaana ja pelkäsimme yllätysreissun Japaniin haukkaavan matkakassastamme valtavan osan, mutta yllätyimme positiivisesti. Onhan siellä toki kalliimpaa kuin Kaakkois-Aasiassa, muttei kuitenkaan sen kalliimpaa kuin Euroopassakaan. Jotkus asiat, kuten esimerkiksi ulkona syöminen tai majoittuminen, olivat halvempia kuin Suomessa, toiset asiat, kuten matkustaminen paikasta toiseen tai vaikkapa hedelmät kaupassa, olivat kalliimpia. Päiväbudejttimme oli täysin päivästä riippuvaista, matkustuspäivinä rahaa paloi huomattavasti enemmän ja taas paikallaan pysyessä selvittiin noin 30€:lla/hlö. Nukuimme lähes koko reissuna ajan hotelleissa, koska ne tulivat lähes jokaisessa kaupungissa halvemmaksi, kuin yöpyminen hostellissa kahden hengen huoneessa. Hotellihuoneet olivat todella pieniä, mutta aina, paikasta riippumatta, äärettömän siistejä. Tatamiakin pääsimme kokeilemaan nukkumapaikkana sekä Hiroshimassa että Kamikochin ihanan kummallisessa majatalossa , joka muuten oli reissumme kallein majoitus. Tosin tuosta huvista ja mahtavista japanilaisista aterioista, saunaa ja onsenia unohtamatta, maksoi kyllä mielellään pyydetyn hinnan.

Pienet hotellihuoneet Japanissa tuppasivat käymään hieman ahtaiksi rinkan pakkausprosessissa.

Pienet hotellihuoneet Japanissa tuppasivat käymään hieman ahtaiksi rinkan pakkausprosessissa.

Tytöt Hiroshimassa

Tytöt Hiroshimassa

Yokohaman maailmanpyörä

Yokohaman maailmanpyörä

Matkasuunnitelmien muutos ja siirtyminen aiottua pohjoisemmaksi Hong Kongiin ja Japaniin oli ehdottomasti oikea päätös. Kävelimme jalat kipeiksi upeissa kaupungeissa, katselimme niskat mutkalla taivaisiin kurottelevia taloja, valloitimme vuoria, ihmettelimme seesteisiä ja viimeisen päälle mietittyjä puutarhoja ja temppeleitä, saimme osaksemme suurta ystävällisyyttä sekä vieraanvaraisuutta ja opimme syömään niillä puikoillakin. Kolme viikkoa nousevan auringon maassa jätti hyvän mielen ja vielä aavistuksen japaninälkääkin, maahan palataan vielä uudestaankin!

Koska ahkera reissaaminen, siis jatkuva tursistina oleminen, käy oikeasti työstä, päätimme pitää kesäkuun viimeiset viikot lökölomaa biitsillä. Suuntasimme Japanista Kuala Lumpuriin ja sieltä välittömästi Malesian itärannikolle Tiomanin saarelle. Täydellisen lököloman meinasi estää Indonesiasta lipuneet metsäpalosavut, mutta onneksi tuulen käännyttyä pääsimme nauttimaan täydellisestä, laiskasta ja aurinkoisesta biitsielämästä. Ja hei, nyt on kuulkaas ihan oikeasti rusketusrajat muuallakin kuin jalkapöydässä! Ensi kuussa onkin sitten tiedossa jotain ihan muuta, jännittää jo!

hiekkalinna

Mainokset

4 thoughts on “Kolmas kuukausi

    • Kaikkea sitä reissun päällä tapahtuukin! :) Mutta et todellakaan ole mistään jäänyt paitsi, vaikkei varkaita olekaan lennoillasi ollut. Hong Kongissa hieman harmitti kököttää jumissa koneessa pitkän matkustuspäivän päätteeksi. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s