Postia Suomeen

postipaketti

Palasimme Pang Maphasta sopivasti Chiang Main sunnuntain kävelykadulle. Olin edellissä viikolla jo katsonut tarjonnan läpi, ja vaikka silloin vakaasti kirjoitin, etten mitään osta, koska rinkkoihin ei mahdu ylimääräistä tavaraa, niin sorruinpas sittenkin. Olen käsityöihminen ja kotona yleensä jatkuvasti on joku tekele työn alla (ja aika moni ikuisesti keskeneräisenä). Thaimaassa on uskomattoman kauniita kankaita myynnissä, joten en voinut vastustaa kiusausta, vaan sormet kihelmöiden valikoin useita metrejä tulevaisuuden käsityöprojekteihin.

Koska en aio vuotta kankaita repussani kantaa, päätimme Timon kanssa lähettää postia Chiang Raista Suomeen. Olimme kuulleet monelta reissaajalta postipakettien lähettämisen Thaimaasta olevan varsin edullsta puuhaa, joten laitoimme pakettiin mukaan vielä joitain ylimääräisiä vaatteitamme ja tavaroitamme. Postiin kävellessä teimme veikkauksia paketin painosta, Timon käden tuntuma oli tällä kertaa tarkempi, painoa kun oikeasti oli vain 100g enemmän. Chiang Rain pääpostitoimisto sijaitsee Uttarakit Road:lla. Alakerrasta ostimme postipaketin (45bth) ja teippasimme useat muovipussinyssäkät tiukasti umpeen. Saimme avuliaalta sedältä myös pakettiin laitettavan osoitekortin ja postipaketin myynyt täti laittoi vielä söpön narun pakettimme ympärille. Varmuuden vuoksi vielä käytimme runsaasti Thaimaan postin teippiä paketin varmaan sulkemiseen.

Yläkerrasta saimme jonotusnumeron ja täytimme osoitekortin, jossa kysyttiin muunmuassa paketin sisältö (old clothes) ja sisällön arvoa, sekä sitä, mitä haluamme paketillemme tapahtuvan, jos vastaanottajaa ei tavoiteta. Laitoimme rastin ruuttuun, jossa käskettiin tuhota paketti. Laitoimme nimittäin omaksi osoitteeksemme majapaikkamme osoitteen ja tuskin majatalon pitäjät koskaan tavoittavat meitä, saatikaan lähettävät pakettia eteenpäin, jos paketti ei koskaan Suomea tavoita.
Vuoromme tultua paketti punnittiin (2,8kg) ja maksoimme paketin lähettämisestä 1220bth (31,5€). Paketti kulkee Suomeen meriteitse ja sen ennakoitiin seilaavan merillä kolmen kuukauden ajan. Kuitissa oli mukana seurantakoodi, jolla paketin kulkua voi seurata Thaimaan postin nettisivuilta. Onkin mielenkiintoista seurata, millaiselle maailmanmatkalle tavaramme pääsevätkään. Kulkee se posti siis täälläkin, ja Kusti polkemisen sijaan meloo ankarasti.

posti

Jostain syystä yön aikana WordPress on muuttanut blogimme tekstit ja linkit vaaleanpunaiseksi, eikä suostu palauttamaan niitä takaisin entiseen malliin. Ette siis katsele sivuja vaaleanpunaisten lasien läpi. Korjaamme asiaa…

Mainokset

4 thoughts on “Postia Suomeen

  1. Me lähetettiin kans paketti Koh Phanganilta tänne Saksaan, sen tulo kesti vain luvatut kolme viikkoa, eli nopeaa oli! Maksoi muistaakseni suunnilleen saman verran kuin tuo teidän.

  2. Minun koneeni ainakin näyttää aivan normaalin väristä tekstiä. Ymmärsinkö oikein, että teksti olisi vaaleanpunaista? Tuleekohan paketti meidän vai Korhosten osoitteeseen? Isä.

    • teksti on pysynyt kyllä ihan mustana, ainoastaan tausta, sivupalkin viivat, päivämääräpallot, linkit ja kuvien kehykset ovat olleet vaaleanpunaiset. NYt asia korjattu, joku virhe tuolla serverillä. Mutta rupesin entistä nörtimmäksi ja opettelin koodauksen alkeita, jotta sain nuo edellämainitut vaaleanpunaisuudet pois…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s