Skootteripyörä on skootteripyörä, moottoripyörä on lälläripyörä

Asetamme munankuorta muistuttavat mopokypärät päähämme. Ne tuovat lähinnä henkistä turvaa (jos sitäkään), kypäriä näkee katukuvassa vain vaaleahipiäisten päässä. Timo kääntää kaasukahvaa ja lähdemme liikkeelle. Ajatukset tulee kääntää nurinpäin, jotta liikenteessä pärjää, Thaimaassa on nimittäin vasemmanpuoleinen liikenne.
Pikkuhiljaa vauhtia uskaltaa lisätä ja maisemat vaihtuvat tiuhaan. Skootterimme jaksaa vääntä myös ylämäet vauhdilla ja välillä jopa ohittelemme edelläajavia. Liikenne on hallittavissa, Bangkokin liikennekaaos on kaukana Koh Lantan rauhallisilta kaduilta.

kypara

mopomaiju

liikenne

Saaren sisäosiin suunnatessa asutus harvenee, kanat juoksevat pihalla vapaina ja lapset vilkuttavat ohi ajaessamme. Mutkaan tullessa säihkähdämme, tien vieressä seisoo puun varjossa norsu kärsä bambunoksien ympärille käärittynä. Tästä taitaa alkaa norsusafarit saaren sisäosissa oleviin luoliin ja vesiputouksille.
Paikallisten talot ovat hyvin yksinkertaisia, terassi on muuta taloa suurempi. Välillä seininä on vain aaltopeltiä ja kattona bambunlehviä. Asukkaat touhuavat ulkosella askareissaan tai ovat menneet keskipäivän aurinkoa pakoon riippumaton mutkaan.

norsu

Saaren toisella puolella sijaitsee Koh Lantan vanha kaupunki, joka ihmeen kaupalla selvisi vuonna 2004 saarelle iskeneestä tsunamista. Yli sata vuotta vanhat talot seisoivat meren syleilyssä jo silloin, kun Koh Lanta toimi välisatamana kiinalaisille ja arabialaisille kauppiaille matkoillaan Phukettiin, Penangiin ja Singaporeen. Nyt tummanpuhuvat puutalot toimivat matkamuistomyymälöinä ja kahviloina. Saaren vahvoista kalasturperinteistä ja menneistä ajoista kertovat vanhan kaupungin vieressä sijaitsevat merimustalaisten (chao leh) kalastajamajat.

IMG_2190

vanhakaupunki

linnut

Saaren eteläkärkeä kohden ajaessa tie muuttuu hyvinkin mäkiseksi. Välillä nousemme 19 prosentin kallistukulmassa ja vaihdamme kaasun jarrukahvaan yhtä jyrkissä alamäissä. Skootterimme iskarit ovat hieman huonossa kunnossa, joten kuoppaisella tiellä saa ajaa kieli keskellä suuta. Mitä etelämmäksi saaren teitä ajelee, sitä vähemmän tien vartta täyttävät majapaikat ja ravintolat. Puiden välistä pilkahtelee auringossa säkenöivää, turkoosia vettä ja pysäytämmekin skootterimme täysin autiolle rannalle.
Meri on huuhtonut rannalle vesipulloja, sandaaleja, mukeja ja muuta roskaa. Tulevat kuulemma Koh Phi Phin biletyssaarelta, paikalliset kertovat. Rojujen seassa on myös aarteita, pian rannalla on useita tähden muotoisia hiekkakakkuja.

tähdet

ripurapu1

timomopo

Eteläkärjessä sijaitsee luonnonpuistoalue. Jylhän rantatörmän päällä seisoo järkähtämättä valkoinen majakka. Keskipäivän tukalassa kuumuudessa kiipeäminen majakankin juurelle uuvuttaa. Jätämme kahden kilometrin patikointipolun nyt kävelemättä ja tyydymme seuraamaan hymyssäsuin apinoiden uintihetkeä pienessä lammikossa.

majakka

gps

majakka2

apsku

Skootteri tuo ihanaa vapautta, maisemat vaihtuvat ja eteneminen on vaivatonta. Kuumuuskin on siedettävää, kun tuuli vilvoittelee kasvoja mopon selässä. Päivän ajeluiden jälkeen palaamme majapaikkaamme, pulahdamme uima-altaaseen ja jäämme odottamaan auringon laskua.

allas

aurinko

Majoitus Garden Home 700bth/yö
Mopon vuokra 200 bth/pv, Bensalitra 36bth

Mainokset

5 thoughts on “Skootteripyörä on skootteripyörä, moottoripyörä on lälläripyörä

  1. Koh Lantalla on kyllä mukava mopoilla. Varsinkin saaren eteläkärjen mäkiset tiet ja luonnonpuisto olivat hauskoja ajettavia. Taivas oli ihan sininen ja meri turkoosi.
    Meillä kävi vähän huono tuuri majapaikan suhteen, koska maksoimme saman verran yöstä kuin te ja bambumajamme lisävarustukseen ei suinkaan sisältynyt uima-allas vaan rotat :D Mutta ei se oo niin justiinsa :)

    • Meidän piti majoittua tuolla vain yhden yön verran. Paikan omistajatyttö tarjosi tätä majapaikkaa siellä satamassa kaikkien muidenkin kymmenien häslääjien kanssa ja otettiin se vaan siksi, että saatiin kyyti ja joku katto pään päälle yön yli. Niin ja siksi, että pääsin mahdollisimman äkkiä vaakatasoon. Kävimme katsomassa myöhemmin myös bambumajataloja ja lupauduttiinkin menenmään yhteen, mutta kun mun tauti vain jatkui ja jatkui, niin pysyttiin tuolla. Ja hyvähän se oli tuolla sairastaa. Saatiin huone lähes puoleen hintaan näin low seasonilla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s