Koh Chang, Ranong

Juuri ennen aamun sarastusta sirkat virittävät viulunsa ja aloittavat kovaäänisen konserttonsa. Auringon ensisäteiden valaistessa taivaanrantaa viimeisetkin metsän eläimet kajauttavat ilmoille hyvät huomenet. Sama toistuu illan hiipiessä, juuri kun generaattori pyörähtää käyntiin vain hieman ennen hämärän saapumista ja puihin viritettyihin lamppuihin syttyvät valot siristen, myös sirkkojen vaimea koko päivän jatkunut konsertti saavuttaa korvia vihlovan loppukliimaksin. Ja aivan yhtä nopeasti, kuin soitto on alkanutkin, se päättyy kuin yhteisestä päätöksestä. Ja taas hetken päästä, toivuttuaan päivän kääntymisestä illaksi, sirkat aloittavat vaimean sirityksen.

Pikkuhiljaa omakin elämänrytmi alkaa sykkiä samaan tahtiin päivän valoisien tuntien kanssa. Auringon noustessa vedämme uima-asut päällemme ja uimme yön jäljiltä mukavan viileässä meressä karistellen viimeisiä unihiekkoja silmistämme. Kun kroppa on saatu hereille, on taas aika hidastaa tahtia, kaivaa kirja esille ja veltostua hyvällä omalla tunnolla auringon alla. Kiire on kadonnut ja kello unohtunut rinkan taskuun, ajankulua voi vain arvailla. Ja vaikka kuinka tuntuisi, että aika on hidastunut omien verkkaisten liikkeiden myötä, havahtuu pimeän saavuttua päivän yllättävän nopeaan kulumiseen.

Resorttimme kokki pistää parastaan ja ruokalista on lähes loputon. Harmi vain, että kuumuus vie myös ruokahalun. Yhtälailla kuin käsitys ajasta on hämärtynyt, myös nälän tunne on lähes kokonaan kadonnut. Kokeilemme joka aterialla jotain uutta ja joka kerta ruoka on yhtä taivaallista. Sana suussa sulavasta ruuasta on kiirinyt ympäri saarta, muidenkin resorttien lomalaiset saapuvat maistelemaan kokkimme herkkuja. Hymyilevien ihmisten kanssa on helppo tutustua, brasilialainen nainen on reissannut Aasiassa jo kohta 10 kuukautta ja jakaa mielellään kokemuksiaan. Toivottaapa meidät myös tervetulleeksi Sao Paoloon. Sveitsiläinen nuori perhe asuu vuoren rinteillä ja hoitaa laakson karjatilallisten lehmiä kesäisin. Maidosta he tekevät juustoa, ja syksyn tullen lehmien palatessa omistajilleen laaksoon he aloittavat koko talven kestävän loman. Löytyisiköhän meillekin Sveitsin vuorilta joku pieni navetta…?

Kiihkein turistikausi on ohi ja kolme kilometriä pitkä hiekkaranta on täysin autio. Resortissamme meidän lisäksi vain kahdessa bungalovissa on asukkaita. He viihtyvät omissa oloissaan ja tervehtivät lyhyesti ohi kävellessä. Lukemansa kirjat ja satunnaisesti kuullut keskustelut kielivät heidän olevan Saksasta. Resorttimme kirjahyllyn laaja saksankielisten kirjojen valikoima todistaa opaskirjojen väitteet todeksi, tämä hiljainen saari on saksalaisten suuressa suosiossa.

Pari kertaa päivässä pitkähäntävene pysähtyy bungalovimme edustalle tuomaan lisää tarvikkeita kaupungista. Samalla veneellä saapuvat myös uudet vieraat saarelle. Meidän majapaikkamme kohdalla veneestä kannetaan vain lisää ruokaa ja Chang-olutta pahvilaatikoissa, uusia naapureita ei saavu. Rauha ja hiljaisuus saavat siis jatkua.

Resort Sawasdee, bungalovi 500bth/yö, Lautta Ranong-Koh Chang 150bth
Luetut kirjat: Haruki Murikami Norwegian Wood, Khaled Hosseini Tuhat loistavaa aurinkoa, Peter Hoeg Lumen taju

pikkuranta

Välillä täytyy karata aurinkoa varjoon. Avata kirja ja nukahtaa... At times you just have to escape the sun. Perfect place just open the book and take a nap...

Välillä täytyy karata aurinkoa varjoon. Avata kirja ja nukahtaa… At times you just have to escape the sun. Perfect place just open the book and take a nap…

Hiekka oli maijunvaaleaa, maastoutuminen onnistui siis hyvin myös aurinkoa ottaessa. The sand was as white as me.

Hiekka oli maijunvaaleaa, maastoutuminen onnistui siis hyvin myös aurinkoa ottaessa. The sand was as white as me.

Jäänteitä tsunamin viemästä laiturista.

Jäänteitä tsunamin viemästä laiturista.

Meidän maja. Our bungalow.

Meidän maja. Our bungalow.

Pad thai, mutta myös muukin ruoka, oli aivan älyttömän hyvää. Food was really good!

Pad thai, mutta myös muukin ruoka, oli aivan älyttömän hyvää. Food was really good!

Illalla generaattorin pyörähtäessä käyntiin, valot syttyivät koko saarelle. After 6pm we got the electricity and the lights were on in the whole island.

Illalla generaattorin pyörähtäessä käyntiin, valot syttyivät koko saarelle. After 6pm we got the electricity and the lights were on in the whole island.

Tutkimme saaren lähes jokaisen kolkan kävelemällä pitkiä lenkkejä.
We walked all around the island.

Ja jos kävleylenkin jälkeen ramasi, pystyi riippumatolle heittäytymään joko omalle terassille tai puun alle. There were lots of hammocks where just relax.

Ja jos kävleylenkin jälkeen ramasi, pystyi riippumatolle heittäytymään joko omalle terassille tai puun alle. There were lots of hammocks where just relax.

Mainokset

6 thoughts on “Koh Chang, Ranong

  1. Sä osaat kyllä kirjoittaa niin että voi kuvitella olevansa sielä teidän kans ;) Ihanaa, ihanaa ja vielä kerran ihanaa! Ootte niiin ansainnu tuon rötväämisen <3 Voikaa hyvin! <3

    • Hei! Thaimaassa on kaksi Koh Changia: isompi ja tunnetumpi Bangkokin alapuolella ja pienempi ja ei niin tunnettu Thaimaan länsirannikolla. Tekstissä viitataan Thaimaan länsirannikolla olevaan pienempään Koh Changin saareen, ei itäpuolella, Bangkokin alla olevaan. Resorttimme omistaja kertoi omakohtaisia kokemuksia tsunamin saapumisesta saarelle, joihin kyllä uskon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s