Nyt pakataan (panikoidaan)!

Perhoset ovat muuttaneet vatsaani, niiden siiveniskut kutittelevat mahanpohjassa. Yöunet katkeavat kuin veitsellä leikaten pakonomaisiin pakkausajatuksiin. Vaikka kuinka yritän keskittyä tekemiseen, välillä ajatukset harhailevat ja salakavalasti kyynel kostuttaa silmäkulman. Ah, lähtemisen ihana haikeus!

Matkakuume ja paniikki ovat siis tulleet taloon: jännittää, pelottaa, itkettää, naurattaa. Joka toinen lause Timolle on ”Mieti, kohta ollaan palmun alla!” ja äidin joka toinen lause päättyy: ”…älkää lähtekö!” Kauhulla odotan huomisia hyvästejä lentokentällä; itkustani ei saata tulla loppua, ja voi olla, että viime hetkellä tarraan johonkin tukevasti paikallaan olevaan tankoon, ettei tarvitsisikaan lähteä.

Pakkausoperaation aloitimme käsittelemällä rinkat (ja moskiittoverkon) permetriiniä sisältävällä BioKill- öttimöttiäismyrkyllä. Sen pitäisi pitää luteet ja kaikenlaiset salamatkustajat poissa repuistamme. Ja muille matkailijoille vinkki: Kodin Terrasta löytyi hieman huokemmalla hinnalla kuin netin seikkailukaupoista (ja ilman postikuluja). Vaatteet käärimme minigrip-pussien sisään. Tavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja jos niin huonosti käy, etteivät öttiäiset kunniota Biokilliä, toimii pussi ihan fyysisenä esteenä kaikenmaailman mönkiäisille. Toinen asia sitten on se, kuinka kauan tavarat niihin pusseihin reissussa eksyvät…

Timon tyylinäyte ötököiden häädöstä. All bugs will stay away from my backpack with Biokill handling.

Timon tyylinäyte ötököiden häädöstä. All bugs will stay away from my backpack with Biokill handling.

Hankalaa pakkaamisesta tekee se, että suunnitelmissamme on matkustaa muuallakin kuin ikuisen kesän maissa. Shortsien ja bikinien lisäksi mukaan tulee pakata myös jotain vähän enemmän säätä kestävää. Paksuimmat kalsarit jätämme suosiolla kotiin, ne aiomme ostaa matkalta, mutta tukevat vaelluskengät, kuoriasut ja kevyet pipot sullomme rinkkaan. Ja kun ohjesääntönä on pakata rinkkaan alle 15 kilogrammaa kampetta (joidenkin halpalentoyhtiöiden matkatavaroiden painorajoitukset ovat melkoisen niukkoja), on tavaroiden valikointi aika haastavaa. Tällä hetkellä tavaroiden karsinnan jälkeen oma rinkkani painaa hieman päälle 14 kg, käsimatkatavarat viitisen kiloa. Ja tosihan on, että mitä vähemmän tavaraa kannettavana, sitä mukavampaa tallustelu rinkka selässä on.

Timon tyylinäyte järjestelmällisyydestä. Oma  rinkkani ei ehkä kestä tarkastelua. Timo´s style of packing.

Timon tyylinäyte järjestelmällisyydestä. Oma rinkkani ei ehkä kestä tarkastelua. Timo´s style of packing.

Eilisen vietimme vanhempiemme kanssa lumikenkäretkellä. Suomen kevättalvi pisti parastaan: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja laavun katon reunalta lumi suli tippuviksi vesipisaroiksi. Nuotiolla istuessa tarttui jo vähän väriä kasvoille. Nyt kun kovimmat pakkaset on selätetty (toivottavasti), niin olisihan täällä Suomessakin viihtynyt vielä hetkisen kevättä ihmetellen. Toisaalta on ihana ajatella, että vuoden päästä palaamme juuri talven parhaimpaan aikaan -kun ilmassa on jo lupaus keväästä.

Last minute snowshoe walking trip.

Last minute snowshoe walking trip.

The best part of the walking trip: packed lunch and fire.

The best part of the walking trip: packed lunch on the campfire.

Mainokset

3 thoughts on “Nyt pakataan (panikoidaan)!

  1. Lähdön tunnelmat on kyllä aina niin kutkuttavat :) Hah, tuo permetriinimyrkytysoperaatio näyttää tutulta….ihmeen miedon käryn se jätti hyttysverkkoon, ettei tarvinnut pahemmissa pöllyissä nukkua ;)

  2. Oi vitsi, tuntuu että ihan vasta oltais oltu syyskuussa Tegelin kentällä viimeistä valkkarischorleeta siemailemassa, reissujännitykset housunpunteissa. Ehkä ihan vielä ei tee mieli uudestaan reissuun, mutta varmaan tossa syksyllä taas alkaa kutkutella ;). Ötökkäsuojaus on varmaan hyväksi, mutta hometta vastaan ei taida olla mitään konstia :(

  3. :) onneksi ei ole teillä leijakamoja tuohon lisäksi pakattavana! hyvännäköstä pakkausta kyllä, huippuluokkaa :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s