Rahavyö

Taskuvarkaat ovat valitettavan yleisiä maailman metropoleissa, miksei myös pienemmissä kylissä. Jotta omat rahat eivät päätyisi pitkäkyntisten taskuun, kannattaa maalaisjärjen käytön lisäksi keksiä rahoille useita eri piiloja. Timo tahtoi reissuun vyön näköistä rahavyötä, ja kun nettikaupoista ei mieleistä löytynyt, väkersin sen itse. Vei ehkä viisi minuuttia elämästä ja on niin helppo tehdä, että jokainen ompelukoneen edes joskus nähnyt tähän kykenee. Siksipäs päätin jakaa vinkin myös teille kaikille.

IMG_0678

Huomiota herättämättömään rahavyöhön tarvitsee tavallisen canvasvyön ja napakan vetoketjun, jonka toinen pää on suljettu. Mitä leveämpi vyö ja mitä leveämpi/ pidempi vetoketju, sitä enemmän tilaa rahoille. Ostin 30cm pitkän ketjun, jolloin tilaa on ainakin kolmelle setelirullalle (dollareilla testasin).

IMG_0693

Laitoin vetoketjun vyön solkipäähän noin 4 cm soljesta, mutta paikalla ei suurempaa merkitystä ole, kunhan vetoketju ei ole siinä vyön vapaana roikkuvassa päässä.

IMG_0701

Jotta vetoketjupussista tulisi mahdollisimman tiivis, ompelin vetoketjun suljetuksi suorakulmioksi, toisin sanoen taitoin vetoketjun kankaiset häntäpäät tasaisesti vetoketjun alle ja ompelin niiden päältä, jolloin ”vetoketjupussista” tuli suljettu. Jos taas haluaa rahoilleen enemmän tilaa, voi ketjun ommella venyvään kangassuorakulmioon ja ommella kankaan kiinni vyöhön. Tällöin rahoille tulee rutkasti lisää tilaa, mutta pussukka saattaa myös näkyä vyön alta.

IMG_0706

Nurjalta puolelta ommelta ei näy kuin hyvin läheisessä tarkastelussa, joten vorot eivät varmasti tiedä, että vyötäröllä on piilossa pätäkkää. Setelit kannattaa vielä pyöräyttää pienen minigrip-pussin sisään, jottei setelien kulmat jää vetoketjun väliin sitä suljettaessa tai avatessa.

IMG_0720

Rahavyön lisäksi otamme reissuun matkaan kaulapussin ja leveän, kankaisen vaatteiden alle laitettavan rahavyön, johon myös passi mahtuu. Lisäksi eri dokumenteille, passikuville ja tärkeille papereille on matkaan lähdössä tuollainen isompi matkakukkaro. Kaikista dokumenteista on myös paperikopiot, mutta myös skannatut kopiot tietokoneella ja sähköpostissa. Hyviä lisävinkkejä rahojensa suojaamiseen matkalla löytyy tästä Yhteishyvän artikkelista.

IMG_0723

Mainokset

2 thoughts on “Rahavyö

  1. G’day mate! Mulla olis ollu kerran käytetyt Australian matkaopas, sekä Sydneyn kaupunki opas ja kartat. Harmi kun ei tullu töissä puhetta, olisit saanu kaikki mukaas!

    • Voihan harmi, olisi ollut kyllä kiva lueskella jo etukäteen. Mutta toisaalta, ei oo nyt sitten niin paljon kannettavaa matkalla. Ajateltiin ostaa oppaita reissun päältä sitä mukaan, kun niitä tarvitaan. Kiva kun eksyit sivuille, tsemppiä töihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s