Unelmamatkan ainekset

Varpaat upotettuna hiekkaan, iho kihelmöi päivän lämmöstä, aurinko laskee hitaasti horisontin taa.
Tukka putkella mopon selässä, välillä jumissa liikkenneruuhkassa kuunnellen riikkareiden ja ihmisten äänten keskinäistä kamppailua.
Kengät lipsuvat liukkailla poluilla, paita tarttuu märkään selkään, ilmaa leikkaa eläinten korkeat kiljaisut.
Tuhannet tuoksut, mielettömät maut, kuvat, joita en osannut edes kuvitella.
Mistä meidän unelmamatkamme on tehty?

Roimasta annoksesta vapautta. Siitä, ettei tarvitse jatkuvasti kilpailla kellon sekuntiviisarin kanssa. Suunnaton vapaus on se asia, jota ehkä eniten odotamme. Ja minä aion muuttaa omaa tehokkuusajatteluani ja pingoitusta Timon ontässänäitäjoulunaluspäiviä-ajattelun suuntaan.

Mutkittelevista, nousevista ja laskevista poluista. Kivisistä, mutaisista, pölyisistä. Vaihtelevista maisemista ja maailman parhaimmalta maistuvista retkieväistä. Toivottavasti vaelluskenkämme pääsevät tallaamaan mahdollisimman monta polkua ja vuokrapyörät laskemaan mahdollisimman monta mäkeä.

Kuohuvista aalloista, tasapainoilusta vaahtopäillä, kipeästä kropasta ja palaneesta nenästä. Timon haave reissussa on elvyttää omaa surffausharrastustaan. Tämä tietää myös minulle lajin opettelua ja varmasti satoja suusta livahtavia voimasanoja.

Hyvän kierrättämisestä, auttamisesta ja oman maailmankuvan laajentamisesta. Omassa työssäni autan päivittäin ihmisiä, tahtoisin tehdä sitä myös matkalla. Olen tässä ollutkin yhteydessä erinäisiin organisaatioihin, jos vaikka pääsisinkin vapaaehtoistyöhön hammashoidon pariin.

Renkaiden alla polttavasta asfaltista, edessä loputtomiin jatkuvasta baanasta. Hampurilaisateriasta tienvarsikahvilassa, lukemattomista pikkukaupungeista, jylhistä maisemista ja ”we can do it” -mentaliteetista. USA:ssa haluaisin päästä katsomaan ihan oikeaa rodeota, ratsastamaan länkkärityyliin ja kuulemaan oikein leveää amerikanenglantia.

IMG_0651

Pöllyävästä lumesta ja pitkänpitkistä laskuista, ympäröivistä vuorenhuipuista ja auringonsäteiden kimalluksesta hangessa. Alaskassa ja Kanadassa elämä on alamäkeä laudat jaloissa.

Hymyilevistä kasvoista ja lukuisista uusista tuttavuuksista, upeista nähtävyyksistä ja herkullisista ruokaelämyksistä. Seikkailuista ja säätämisestä.

Mitä ikinä reissumme tuleekaan sitten sisältämään, toivon, että muistamme elää täysillä aivan jokaisessa hetkessä.

Mainokset

4 thoughts on “Unelmamatkan ainekset

  1. Kuulostaapa niin hyvältä! Varsinkin tuo patikointi, johon olen itse täysin hurahtanut :) Kiva löytää uusi blogi, jossa seikkailu alkaa pian, tulee varmasti mahtireissu!

    • Kiva, kun löysit meidät! Kävin aikaisemmin lukemassa blogiasi, vaellus Taman Negaran kansallispuistossa kuulostiin niin mielenkiintoiselta, että täytyy pistää se toteutettavien asioiden listalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s