Neulatyynyt

Viikko sitten, kun olin jo leikkauksesta jonkin verran toipunut, kävimme toistamiseen Kuopion kaupungin rokotevastaanotolla. Ensimmäisellä kerralla kartoitimme lääkärin kanssa rokotus- ja lääkitystarpeen, ja Timolle laitettiin jo tuolloin parit kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat tehosterokoitukset. Itse vältyin pistelystä tällä käynnillä, koska olkapääni leikkaus oli ohjelmassa vielä samana iltapäivänä, ja tyydyinkin Timolle naljailuun. Toisella kerralla kannoin pussillisen rokotteita terveydenhoitajan pöydälle ja sainkin sitten viisi pistosta vasempaan käteeni, Timon selvitessä vain kahdella. Vielä olisi yksi käynti tiedossa, kun saamme Japanin aivokuumeen tehosteen.

Neulatyynyt.

Neulatyynyt.

Ensimmäisen käynnin jälkeen siis saimme reseptit rokotteisiin sekä malarialääkitykseen. Ja vaikka tiesin, että rokotteet ovat kalliita, haukoin pari kertaa henkeäni apteekissa loppusumman rävähtäessä eteeni: 781,73 euroa! Mutta ehkä nyt kuitenkin maksan kiltisti etukäteen ja istun piikitettävänä, kuin sairastun sitten matkalla.

Olen sairaslomalla saanut joitain asioita hoidettuakin: sähkö- ja internetsopimukset on irtisanottu, samoin lehtitilaukset lopetettu, osoitteenmuutos on tehty ja asuntokin sitten viimeisenä mahdollisena päivänä, aivan viimehetkellä haikeana irtisanottu. Muutto olisi siis edessä tämän kuun lopussa ja maaliskuu menee majaillessa muiden nurkissa. Viisumihakemusta Thaimaaseen jo tuossa katselin, mutta Timon pitäisi vielä käydä passikuvissa, jotta hakemukset olisivat lähetyskunnossa.

Ja äsken hyvästelin lähimmät työkaverit yhteisellä ravintolakäynnillä kyyneleet silmäkulmissa. Sain heiltä läksiäislahjaksi upean hyttysverkkoisen seikkailijan lakin, joka kuulemma sopii päähäni kuin nakutettu. Lupasin laittaa reissun päältä kuvan lakki päässäni, joten se varmasti tullaan blogissa vielä näkemään. Lupaan muistella teitä kaikkia lämmöllä siellä jossain palmujen alla!

Työkaverin miehen hieno näkemys maailmanympärysmatkaajasta lahjapussiin piirrettynä. Huomatkaa hattu.

Työkaverin miehen hieno näkemys maailmanympärysmatkaajista lahjapussiin piirrettynä. Huomatkaa hattu.

Mainokset

6 thoughts on “Neulatyynyt

 1. Heippa! Olen yrittänyt jo tovin etsiskellä mukavaa blogia, jossa kerrottaisiin pidemmästä reissusta. Onneksi löysin teidän bloginne ja aionkin seurata sitä silmä kovana ainakin syksyyn kunnes itse lähdetään samanlaiselle reissulle :) Toivottavasti onnistun itse kirjoittamaan yhtä selkeää blogia matkan varrelta.

  Piti vielä kysyä tuosta Kela asiasta. Mitä etuja menetän jos jätän ilmoittamatta Kelalle ulkomaille lähdöstä? Ei kai ne kuitenkaan maksa mitään missään tapauksessa vaan on pakko luottaa hyvään tuuriin ja matkavakuutuksiin? Oltiin talvella 2010-2011 7kk Australiaa kiertämässä, eikä kummallekaan tullut mieleenkään ilmoittaa Kelaan mitään… Nyt vain hämmennyin kun katselin tuota Kelan sivustoa.

  Kiitos kun kirjoitat :)

  • Kiitos, kun eksyit ja jätit viestisi.

   Kun ilmoittaa kelalle reissusta, on oikeutettu hakemaan Kelalta jälkikäteen sairaanhoidon korvauksia, jos siis reissulla joutuu turvautumaan terveydenhuollon palveluihin. Myös palatessa on siis oikeutettu kaikkiin Suomessa tarjottaviin sosiaalietuuksiin. Ja tosiaan jos reissussa on yli vuoden, ei ole sitten palatessa mahdollisuutta esimerkiksi suomalaiseen terveydenhuoltoon, ennen kuin oikeutensa sosiaaliturvaan on saanut takaisin. Se sitten on minullakin pimennossa, että miten hankalaa ne on saada takaisin ja mitä se vaatii… Tuolla vielä lisätietoa http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/291007104410HS?OpenDocument ja http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/150812141523PB?OpenDocument. Kannattaa vielä käydä keskustelemassa Kelassa paikan päällä, voi saada asiantuntevampia vastauksia…

   Onko teillä jo matkasuunnitelmaa mietittynä?
   Ja tänne saa sitten kirjoitella hyviä vinkkejä Australiaa varten. :)

   • Kävin vielä lueskelemassa erinäisiä keskusteluja aiheesta. Osa ilmoitti Kelalle oleskelusta ulkomailla, osa ei. Kukaan ei oikein osannut sanoa, mitä ilmoittamatta jättäminen pahimmassa tapauksessa aiheuttaa, vai aiheuttaako mitään. Käteni takia olen joutunut nyt lähiaikoina asioimaan Kelassa ja myös reissusta sivulauseessa maininnut, joten lainkuuliaisena kansalaisena olen myös hakemuksen jättänyt. Mutta tosiaan, kannattaa kysellä vielä tarkemmin sieltä Kelasta…

 2. Täytyykin pohtia tuota Kela asiaa…

  Matkasuunnitelmia ei ole lyöty vielä toistaiseksi lukkoon, ja toivottavasti sellasia ei tulekaan, ainakaan paljoa. Australian reissulla tultiin siihen tulokseen, että turha suunnitella mitään, kaikki menee uusiksi kuitenkin ja moneen kertaan :)

  Minne päin Australiaa menette? Itse tykästyin Cairnsiin kaupunkina eniten, en tiedä mikä siinä viehätti, kun ei edes uimarantoja ollut, mutta joku siinä vei sydämeni :) Yhden vinkin voin antaa. Jos teille Ausseissa sattuu jotain, unohtakaa vakuutukset hetkeksi ja menkää julkiselle puolelle, ainakin jos ette ole Sydneyssä, Brisbanessa tai muissa hervottoman kokoisessa paikassa. Pari kertaa jouduttiin sairaalassa pyörähtämään ja palvelu oli aivan loistavaa! Ei jonoja missään, ja hoitivat hommansa tehokkaasti. Suomen kansalaisina meillä on oikeus käyttää heidän julkisia terveyspalveluja maksutta ja homma toimii! Täytyi ainoastaan passin tiedot, osoite yms. pientä täyttää kaavakkeeseen. Viimeisellä viikolla siellä ollessa mies mursi varpaansa ja toinen lähti sijoiltaan, taksilla pe yönä Cairnsin sairaalaan, jossa ohjasivat suoraan huoneeseen kun toinen hyppi yhdellä jalalla. Hoitajat ja lääkäri olivat todella mukavia. Puuduttivat, kuvasivat, puudutti lisää, varpaat paikoilleen, lasta päälle ja menoksi :) Kainalosauvatkin antoivat kotiin viemisiksi, kun lähtö oli niin lähellä, ei tarvinnut palauttaa ollenkaan. Vierailulle hintaa tuli tasan 0€. Systeemit vähän eri maata kuin meillä täällä pohjolassa :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s