Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Yksi parhaimmista osista reissua on varmastikin sen suunnittelu. Maailma on täynnä upeita paikkoja ja vaikeinta onkin päättää, mihin kaikkialle me tällä reissulla ehditään. Aloitimme reissun aktiivisen suunnittelun parisen kuukautta sitten. Ostin maailmankartan ja paketillisen helmitarroja, joita sitten lätkimme julisteeseen mielenkiintoisiin paikkoihin. Tarroja kului lähes koko liuska ja kartta näytti täysin vallatulta. Piti ryhtyä siis karsimaan.

Molempien toive on, että reissu olisi mahdollisimman rento. Seikkailua saa ja pitääkin olla, mutta niin, ettei oman henkensä puolesta tarvitse pelätä. Tämän vuoksi matkareitiltä ei löydy maailman vaarallisimpia maita, enkä usko, että eksymme esimerkiksi keskenämme viidakkoon etsimään autenttista heimoelämää. Lisäksi aikataulu ei saa olla liian kiireinen, paikalleen pitää saada jäädä pidemmäksikin aikaa, jos siltä tuntuu.  Tämän vuoksi hylkäsimme heti ensimmäisenä valmiit maailman ympäri -lentopaketit. Ymmärsin, että tällaisen lentopaketin ostaessa tulisi tietää, minne päin ja milloin haluaa lennellä. Eihän sitä voi vielä tietää! Olemmekin päätyneet ostamaan vain menolipun Bangkokiin ja jatkamaan sieltä sitten matkaa fiiliksen mukaan maitse ja meritse kohti etelää.

Suunnitelmamme sisältävät pääasiassa vain maat, joissa haluamme käydä. Muistikirjan sivuilta löytyy myös erinäisiä listoja mielenkiintoisista kaupungeista ja nähtävyyksistä, mutta mitään valmista kaupungista-kaupunkiin reittiä meillä ei ole. Ensimmäinen kuukausi Thaimaassa taitaa mennä levätessä ja totutellessa vapauteen sekä tietenkin hankkimalla uskottava reissurusketus. Thaimaasta on tarkoitus jatkaa Laoksen kautta Vietnamiin ja taas edelleen Kambodzaan. Palaamme tässä vaiheessa takaisin Thaimaaseen ja jatkamme kohti etelää Malesiaan ja Indonesiaan. Indonesiasta reissu jatkuu Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Tämän jälkeen suunnitelmat ovat vielä kesken. Haaveena olisi käynti Alaskassa ja Kanadassa sekä Road Trip USA:n halki. Toisaalta minä haluaisin ehdottomasti Kuubaan ja Etelä-Amerikkakin olisi mahtava kokea.  Aika näyttää, mihinkä sitten lopulta päädymmekään.

Reissuun lähtiessä olemme irtisanoneet vuokra-asuntomme ja kuljettaneet elämämme tavarat säilöön Timon ja omien vanhempieni  hoiviin. Omat työni loppuvat helmikuun loppuun, jonka jälkeen jää vielä hieman aikaa valmistella tätä elämänmuutosta. Matkan lähtöajankohta syntyikin työkuvioidemme perusteella; aikaisemmin ei voinut töitä lopettaa ja enää ei vain jaksanut odottaa matkaa. Varmaan järkevämpää olisi ollut lähteä matkaan jo ennen joulua, koska nyt luultavasti saavumme Pohjois-Amerikkaan talven kynnyksellä/talvella, jolloin kohtaamme aikalailla samanlaiset olosuhteet kuin Suomessa tammikuussa, mutta minkäs teet. Olemme ajatelleet olla reissussa noin vuoden verran.  Toisaalta matka-ajassa on suuri liikkumavara, Suomeen kun ei nyt jää mitään velvotteita; työpaikat luultavasti vaihtuvat saapuessamme ja suurella todennäköisyydellä myös kotikuntakin. Kela taitaa olla ainoa taho, joka pakottaa meidät palaamaan vuoden sisällä. Niin ja taitaa rajallisella budjetillakin olla osuutta paluuaikatauluun.

Ennen reissua on vielä tuhottomasti tekemistä. Hoidettavien asioiden lista on pitkä ja olemme vasta saaneet yliviivata listalta uusien passien hankkimisen. Rokotuslääkäriaika on varattu ja joitain tarvikkeita hankittu. Vuosien saatossa retkeilykampetta on kertynyt nurkkiin jonkun verran, joten hankitoja reissuun on aika vähän. Vakuutusten etsiminen on myös aloitettu, kaveripiiristä löytyy parikin eri firmojen vakuutusmyyjää, jotka ovat luvanneet tehdä meille tarjouksensa. Toivottavasti tämä hoidetaankaikkiajoissa-asenne tuottaisi tulosta ja viimeisinä viikkoina ennen reissua voisi keskittyä muuttamiseen ja läheisten hyvästelyyn panikoinnin sijaan.

Mainokset

2 thoughts on “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

  1. Jään mielenkiinnolla seuraamaan matkaanne, kuulostaa hienolta! Laadukas blogi, tätä on mukavan selkeä lukea.

    Hauskaa vuoden alkua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s